Kavgada hakkında !! Yanıtlarsanız sevinirim...
Merhabalar;
Bir şey sormak istiyorum yanıtlarsanız sevinirim,diyelimki sözlü hakaretler sonucunda kavga çiktı,bu durumda küfür edene kavga başlar başlamaz ilk yumruğu haklı olan taraf attı ve adam ne yazıkkkı oracıkta öldü, bunun cezası nedir tam olarak lütfen aydınlatırmısınız,
bir digeri ise şöyle gelişiyor;
küfür edildi +tahrik oluştu ve hatta ilk yumruguda haksız taraf atmiş olsun,sonrasında haklı taraf karşilik vermek amaçli vuruyor ve adam ölüyor,bunun gibi bir durumda kaç yıl veriliyor haklı tarafa adam mesru mudafaa yapiyor sonucta lakin adam ölüyor;
bu durumda ne gibi ceza alir bir insan merak ediyorum,
günümüzde kavga kaçinilmaz oluyor bazen küfür bana göre fiziki bir kavga olmasa dahi bir kavgadır,ilk kavga agız ile baslar kişi kendini mesruu mudafa ile bir yumruk atar lakin fizikidir,ama bence buda bir mesru mudafaadır kişi küfürle kavga eder sonucta fiziki bir kavga olmasada buda bir kavga çeşididir adam vurur ve öldürür yanlişlikla,şimdi bu iki soruda dürüstçe bir cevap veren olursa çok sevinirim,
bu iki durum türü için verilecek cezalaların kaç yil olacagini söylermisiniz...yoksa haklı olan iki durumdada beraat edermi?
Cevap: Kavgada hakkında !! Yanıtlarsanız sevinirim...
EŞRU SAVUNMA VE ZORUNLULUK HÂLİ - TCK 25. Md.
Madde 25 - (1) Gerek kendisine ve gerek başkasına ait bir hakka yönelmiş, gerçekleşen, gerçekleşmesi veya tekrarı muhakkak olan haksız bir saldırıyı o anda hâl ve koşullara göre saldırı ile orantılı biçimde defetmek zorunluluğu ile işlenen fiillerden dolayı faile ceza verilmez.
(2) Gerek kendisine gerek başkasına ait bir hakka yönelik olup, bilerek neden olmadığı ve başka suretle korunmak olanağı bulunmayan ağır ve muhakkak bir tehlikeden kurtulmak veya başkasını kurtarmak zorunluluğu ile ve tehlikenin ağırlığı ile konu ve kullanılan vasıta arasında orantı bulunmak koşulu ile işlenen fiillerden dolayı faile ceza verilmez.
Cevap: Kavgada hakkında !! Yanıtlarsanız sevinirim...
Alıntı:
eixs rumuzlu üyeden alıntı
günümüzde kavga kaçinilmaz oluyor bazen küfür bana göre fiziki bir kavga olmasa dahi bir kavgadır,ilk kavga agız ile baslar kişi kendini mesruu mudafa ile bir yumruk atar lakin fizikidir,ama bence buda bir mesru mudafaadır kişi küfürle kavga eder sonucta fiziki bir kavga olmasada buda bir kavga çeşididir adam vurur ve öldürür yanlişlikla
Burası sağlık veya psikiyatri forumu değil.
Aklı başında sorular sormalı yazılar yazmalıyız.
Forumun saygınlığını ancak bu şekilde koruyabiliriz.
Yazdıklarınız, ilkokul çocuklarının ''bir yumruk vurcan adam uççak gitçek'' muhabbeti gibi olmuş.Bunun burada yeri yok.