TETKİKSİZ İADE Ne Demektir?
Herkese selamlar.Arkadaşlar ben bir kurumda amirin yaptığı yolsuzlukları şikayet ettim.Savcılık üç ayrı suçtan amire dava açtı.Dava mahkemede görüldü.Araya siyasiler girdi.Bilgi,belge,tanık ifadeleri ve kom uzmanının bilirkişi raporuna rağmen hakim yeterli belge yok diye beraat verdi.Ben kararı temyiz ettim.Benden önce de savcılık da temyiz etmişti.Ben hakimi HSYK ya şikayet ettim.Hakim hakkında inceleme başlatılmış.Aradan bir yıl geçti.Yargıtay sitesinde karar sonucu TETKİKSİZ İADE yazıyor.Karar postalandı diye görünüyor. İnternette çok araştırma yaptım ama TETKİKSİZ İADE konusunda bilgi bulamadım.Sorum şunlardır;
1-TETKİKSİZ İADE ne demektir?
2-Bu durumda yargılama yeniden mi yapılacaktır,yoksa eksiklikler olduğundan dolayı bu karar verilmiştir?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Cevap: TETKİKSİZ İADE Ne Demektir?
Dosyanın incelenmeden geri iade edildiği anlamına gelir.Temyize kabil değildir itiraza kabilse itiraz merciine gönderiyor mahkeme
Alıntı:
yaseminyasemin rumuzlu üyeden alıntı
Dosyanın incelenmeden geri iade edildiği anlamına gelir.Temyize kabil değildir itiraza kabilse itiraz merciine gönderiyor mahkeme
Cevabınız için çok teşekkür ederim.Dosyanın incelenmeden iade edilmesi bir nevi ceza verilmesine yer olmadığı manasına mı gelmekte yada dosya bu haliyle kesinleşmiş mi olmaktadır? Bu durum sanık lehine verilmiş bir karar mıdır? Bu aşamadan sonra tekrar mı itirazda bulunmamız gerekir.Saygılarla.
Soruya cevap verecek arkadaşlar yok mu?