Fazla ödenen NAFAKA nasıl geri alınır?
Eski eşime 22/06/2017 tarihinde velayet davası açtım. yaklaşık 1 senedir dava sürüyordu geçen gün sonuçlandı. Davayı kazandım. Çocuğun velayetini aldım ve iştirak nafakasını 22/06/2016 dan itibaren kaldırdı. Fakat bugüne kadar benden maaş haciz yoluyla iştirak nafakası aldı. Yaklaşık 300 * 10ay = 3000TL fazla ödenmiş nafaka var karara göre. Bunu ben hangi yolla geri alırım. Teşekkürler..
Cevap: Fazla ödenen NAFAKA nasıl geri alınır?
Tarihlerde bir karışıklık var, 22/06/2017'de davayı açtım, 22/06/2016'da nafaka kaldırıldı demişsiniz.
Sanırım davanın açılış tarihi 22/06/2016 ama kararın veriliş tarihi yakın bir zaman.
İştirak nafakasının velayetin size verildiği gün itibarıyla kaldırılmış olması gerekiyor. Dava açtığınız tarih itibarıyla değil.
Bir yanlışınız olmasın? Mahkeme velayet değişikliği kararı verene kadar çocuk eşinizle kaldığı için iştirak nafakası ödenmesi gerekir.
Cevap: Fazla ödenen NAFAKA nasıl geri alınır?
Alıntı:
Stj.Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
Tarihlerde bir karışıklık var, 22/06/2017'de davayı açtım, 22/06/2016'da nafaka kaldırıldı demişsiniz.
Sanırım davanın açılış tarihi 22/06/2016 ama kararın veriliş tarihi yakın bir zaman.
İştirak nafakasının velayetin size verildiği gün itibarıyla kaldırılmış olması gerekiyor. Dava açtığınız tarih itibarıyla değil.
Bir yanlışınız olmasın? Mahkeme velayet değişikliği kararı verene kadar çocuk eşinizle kaldığı için iştirak nafakası ödenmesi gerekir.
Hayır dava açılış tarihi itibari ile çocuk zaten bende kaldı ve hakim o gün itibari ile iştirak nafakasını kaldırdı. Teşekkürler. Hatalı tarih yazmışım dava açılış tarihi 22/06/2016. Karar tarihi 26/04/2017