Çalıştığım Firma hakkında ki yorumum kovulmama neden oldu
Merhaba,
Çalıştığım firma hakkında firmaları içerden değerlendiren bir internet sitesine yorumlar yazdım.Bu yorumlarda firmanın maaşları son zamanlarda geçikmeli ödediği var.
Yorumu benim yazdığımı öğrenmişler ve beni işten çıkmamı istediler.
İsterseler 29 maddeden çıkarabileceklerini bunun benim için çok kötü olduğunu söylediler.
Tazminat almadım pek tabi yıllı iznimden doğan hakkımı da yorumu sildirirsem vereceklermiş.Çalıştığım sürede hakettiiğim maaşımı yatıracaklar mı bilmiyorum.Sizce firma haklı mı?
Cevap: Çalıştığım Firma hakkında ki yorumum kovulmama neden oldu
Merhaba,
aynı konu bire bir olarak yaşandı, aynı şekilde bir platformdan bir yazı yazıldıgı idda edildi. ve tazminatsız olarak sözleşme fesh edildi... çıkarılan personel işe iadesini alınmaması durumunda 4 ay işssizlik 4 ay haksız fesih ayrıca diger sosyal hakları ve kıdem tazminatını talep etti. ilk duruşmada davacı kazandı... yargıtaya gitti iş veren ve yargıtay da kararı onadı.
iş veren işe almadı ve tüm bu tazminatları ödedi.
seni işten çıkarmak istiyorlarsa çıkarsınlar, muhtemelen duramazsın orada: ancak çıkarken herhangi bir şekilde istifa ediyorum vb yazma. verdikleri kagıdın altına tüm haklarım saklı kalmak üzere işverenin talebi üzerine ayrılıyorum yaz.
paranı ödeyecekler, kazanılmış hakkına el koyamazlar : kesinlikle tazminatımı alırım sileyim vb yapma suçu kabullenmiş olursun. bırak kalsın silersen de daha sonra silersin.
işe iade davanı aç 2 yıl sürüyor ama tüm haklarını alırsın.