Sosyal medyadaki küfürve tehditlerimden ötürü şahsın yeni açmış olduğu mahkeme dosyasını geri çekmesi
Merhabalar ;
Umarım doğru yere yazıyorumdur yazımı.
Sosyal medyadan bir şahısa küfür hakarat ve tehdit mesajı attım ve bunun üzerine şahıs ekran görüntüsü alarak beni mahkemeye şikayet ettiğini söyledi ve bu şahıs bana görünürde hiç bir şekilde küfür kullanmadı. Şahıs ile sonunda uzlaştık ve avukatın arkadaşı olduğunu açtığı davayı dava dosyasının kapatılması için gereken harcı ben yatırır isem geri alacağını ve tamamen konuyu kapatacağını söyledi. Yalnız görünürde herhangi bir açılmış dava savcılık vs vs herhangi birşey yok ama muhtemelen şahıs ciddi ciddi beni şikayet etmiş.
Şimdi benim burada tam olarak öğrenmek istediğim şey şudur ;
Hakkımda açılan bu suç dosyasını kapatmaları için gereken belirli bir harç ödenmesi durumu doğru mudur ? Ve bu harcın aşağı yukarı tutarı ne kadardır ? Eğer yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler.
Cevap: Sosyal medyadaki küfürve tehditlerimden ötürü şahsın yeni açmış olduğu mahkeme dosyasını geri çekmesi
Şikayet etmişse de dava açılıp açılmayacağını bilmiyoruz.
Sizi ifade için çağırdılar mı?
En önce onu bekleyin. İfade için çağırılmazsanız, savcı dava açmamış demektir.
Cevap: Sosyal medyadaki küfürve tehditlerimden ötürü şahsın yeni açmış olduğu mahkeme dosyasını geri çekmesi
Bu işi geçim kaynağı haline getirenler bile var malesef.
Ancak diğer taraftan şu da bir gerçek ki, eğer savcılığa şikayet ederse savcılık kesinlikle dava açar. Aleni hakaretten en az 1800 TL para cezası, tehditten ise en az 5 ay hapis cezası çıkar size. Üstüne üstlük 2000 TL civarında avukat vekalet ücreti ile birkaç yüz TL yargılama gideri de size yükleneceği gibi adli siciliniz de bozulur.
Benim şimdi buradan rüşvet, avanta, tazminat adına her ne derseniz deyin sizden talep edilebilecek bir parayı ödeyin ya da ödemeyin demem yanlış olur. Kararı kendiniz vermelisiniz.
O nedenle hakaret tehdit vb işlere hiç bulaşmasaymışsınız iyiymiş.