Cevap: Kameramı çaldırdım
Bu olayda hırsızlık suçu söz konusu değil. Ama güveni kötüye kullanma suçu mevcuttur. Savcı suçun nitelemesini kendi yapacaktır.
Savcılığa suç duyurusundan başka yapabileceğiniz bir şey bulunmuyor.
TCK m. 155/1’e göre; ‘Başkasına ait olup da muhafaza etmek veya belirli bir şekilde kullanmak üzere zilyetliği kendisine devredilmiş olan mal üzerinde, kendisinin veya başkasının yararına olarak, zilyetliğin devri amacı dışında tasarrufta bulunan veya bu devir olgusunu inkar eden kişi, şikayet üzerine, altı aydan iki yıla kadar hapis ve adli para cezası ile cezalandırılır.’
TCK m.155/2’ye göre ise; ‘Suçun, meslek ve sanat, ticaret veya hizmet ilişkisinin ya da hangi nedenden doğmuş olursa olsun, başkasının mallarını idare etmek yetkisinin gereği olarak tevdi ve teslim edilmiş eşya hakkında işlenmesi halinde, bir yıldan yedi yıla kadar hapis ve üçbin güne kadar adli para cezasına hükmünolunur.’
Cevabınız için ve ilginiz için teşekkür ederim,
Savcılık çalışma saatleri esnasında pek zamanım olmadığından karakollardan suç duyursunda bulunabiliyorum, sanırım onlarda savcılığa yönlendiriyor zaten. Savcılığa dilekçe yazar gibi polise yazdığınızıda içeren bir yazı yazarak verebilir miyim peki?
Gerek savcılığa gerekse karakola şikayet etmek için dilekçe vermeye gerek yoktur.
Buralara kimliğiniz ile başvurmanız halinde savcı ya da karakol amiri ifadenizi alır size imzalatır, olayla ilgili vereceğiniz belgeleri de buna ekleyerek işlemi başlatır. Ancak istenirse dilekçe de verilebilir tabii.
Kamerayı kendi elinizle teslim ettiğinizden somut olayın hırsızlık değil güveni kötüye kullanma suçunu oluşturduğu yönündeki görüşe de tamamen katılıyorum.
tc kimlik numarasında ki adreste olmadığını iddaa etmekte. peki öyleyse ne yapılabilir?
Alıntı:
orkara rumuzlu üyeden alıntı
tc kimlik numarasında ki adreste olmadığını iddaa etmekte. peki öyleyse ne yapılabilir?
Kamerayı alan kişi ile görüşüyorsunuz ve size MERNİS adresinde oturmadığını mı söylüyor?
Peki kamerayı verip vermeyeceği konusunda ne diyor?
Savcılığa veya karakola kişinin kimlik, adres, telefon bilgilerini verdiyseniz yakalamak bundan sonra kolluk kuvvetlerinin işi.
kamerayı verip vermeyeceği konusunda hep bir oyalama yapıyor. salı günü seni arayacağım akşam buluşuruz diyor ses çıkmıyor.
o adreste olmadığını söylüyor, ihtar gönderdim taşınmış diye geri geldi mavi zarfla geri gönderdim, ihtar süresinden sonra dediğiniz gibi savcılık üzerinden yürüyecek işlemler...
Teşekkür ederim yardımlarınız için.