İzinsiz Kullanılan Fotoğrafım için telif hakkı alabilirmiyim
Merhabalar ;
2014 Yıl'ında yaşamış olduğum ilçenin fotoğrafını gece uzun pozlama tekniği ile çekmiştim.Bu fotoğrafımı ilçe Belediyesi benden hiç bir izin ve bilgi almadan
Turizim tanıtım amaçlı 2000 adet basılan el broşürüne basıp izmirde turizim fuarında tanıtım amaçlı kullanmışlar.
Fotoğrafımın orjinali bende exif bilgilerine baktığımda çektiğim tarih saat kullandığım fotoğraf maki markası.lens vs tüm özellikleri orjinal duruyor makinadan telif hakkı ayarıda yaptıgım için fotoğrafın kodlarında Telif Hakkı :Erhan Akbaş olarak yazıyor.
Ben bu fotoğrafımı noterden tastik ettirdim 3 gün önce ama broşürde fotoğrafım 5 ay evvel kullanılmış fotoğrafımın çekim tarihi ise 2014 bunun için telif hakkı davası açarsam hak talep edebilirmiyim ?
Cevap: İzinsiz Kullanılan Fotoğrafım için telif hakkı alabilirmiyim
5846 sayılı FSEK kanunu sahibinin hususiyetini taşıyan fotoğrafları da eser olarak kabul etmektedir. (a) Eser: Sahibinin hususiyetini taşıyan ve ilim ve edebiyat, musiki, güzel sanatlar veya sinema eserleri olarak sayılan her nevi fikir ve sanat mahsullerini...) Güzel sanatlar kapsamında değerlendirilecek olan Fotoğrafların özellikle sahibinin hususiyetini taşıması ve esttik değeri olması lazım. Sizin fotoğrafınız da anladığım kadarıyla alelade bir foto değil, profesyonelce çekilmiş bir fotoğraf.
Ayrıca aşağıdaki yazıyı da inceleyebilirsiniz.
https://www.sertels.av.tr/avukat/huk...-tazminat.html