-
Dolandırılma?
Merhaba,
Arkadaşımla konuşurken bana ucuz dijtal fotograf makinesi alacagını isterse alabilecegini söyledi. bende kabul edip. bir miktar nakt ve banka havalesi ile para verdim.
Aldıgını söyledi ve 1 haftadır öyle oyaladı. Şu anda arıyorum telefonlarıma cevap vermiyor. Msn üzerinden konuştuklarımızda bu konu var. Ayrıca havale dekontu ve bana hesap numarasını gönderdigi sms de duruyor.
Sizce ne yapmam gerekiyor.
Şikayet ettigimde sizce bunun bana maliyeti ne kadara olur?
Eğer cok fazla bir miktar olacaksa illegal yöntemlerle halletmeyi düşünüyorum.
(Evini aradım parasını verecegini söyledi ama vermedi.)
-
Sayın İlgili;
Hakkınızı aramanın, size bir maliyeti olabilir de, olmayabilir de... ancak; bununazveya fazla oluşu, kişinin maddi durumuna göre değişir. Size ucuz gelebilecek birşey, bana pahalı gelebilir.
Ancak; hakkınızı illegal yollarla almaya çalımanız; hukuki yoldan almaya çalışmanızdan kat be kat pahalıya olur.
Bilginize,
-
Öğleden sonra elimdek deliller ile beraber savcılıda şikayette bulunacagım.
Sizce bu şikayet sonunda tazminat davası alabilirmiyim ve Ne kadar süre yatar bu kişi? Eğer 1 yıldan az alırsa para cezasınamı cevrilecek? Cevrilirse ne kadar para cezası öder?
Kusura bakmayın hiç daha önce bu tür işlemler ile ugraşmadım. Böyle işlere girmezdim ama güvendigim birisinden böyle bir şey geldi.
-
Şikayet dilekçenizde zararınızın tazmin edilmesini isteyebilirsiniz.
Sizi dolandırdığını iddia ettiğiniz kişinin alacağı ceza konusuna gelince; bunu soruşturmayı gerçekleştiren savcının iddianamesini hazırlarken dayandığı kanun madde/lerini bilmeden cevaplamak cok zor.
-
Duygu Hanım hangi aralıkta ceza yiyebilir? Şartlara göre degişir demenizi anladım. Uzman birisi olarak örnegin 2 ay le 5 ay arasında ceza yiyebilir şeklinde söylerseniz sevinirim.
Biraz önce adliye den geldim. Gerekli dökümanları toplayarak şikayette bulunacagım.
-
Madde 157 - (1) Hileli davranışlarla bir kimseyi aldatıp, onun veya başkasının zararına olarak, kendisine veya başkasına bir yarar sağlayan kişiye bir yıldan beş yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adli para cezası verilir.
-
Duygu hanım çok teşekkur ederim.
Bir şey daha danışmak istiyorum. Şu anda yeni üniv. mezunum çalışmadıgımdan dolayı gelirim yok.
Bir arkadaşımla görüştügümde eğer maddi durumun avukat tutmaya uygun değil ise baro tarafından avukat veriliyor dedi. Bu durum benim için gecerlimi?
(dilekçe örneklerinde dolandırma ile ilgili dosya bulamadım yardımcı olurmusunuz? [:am] )
-
Evet sizinm içinde geçerli. Duruşmada hazır bulunun davaya mudahil olmak istediğinizi ve size avukat atanmasını istemeniz yeterliş olacaktır.