Tahliye Talepli Ödeme Emri Masrafı
Kiracısı olduğum bir iş yerinde bir süredir kira ödeyemedim. İşyeri sahibi haklı olarak Tahliye Talepli Ödeme Emri göndermiş. Ben borcumu ödücem; işyerini zorla işgal etmiyorum ister çıkıyım avukatın ile kalan bakiye için taahhüt yapalım parça parça ödeyim ister çıkmadan hem kiranı hem taahhüt ettiğim turarı ödeyim dedim. Çıkma dedi. Ancak ben 7000TL masraf ettim o ne olacak dedi. Daha 30 günlük ödeme sürem dolmadı ve dava açılmadı. Sadece elime icra müdürlüğünden kağıt geldi. Daha dava açılmamışken bu masraf bana fazla geldi. Davaya konu olan tutar 9000TL. Dava açılmadan 30 gün dolmadan çıksam ne kadar masraf çıkarabilirler. Bu 7000lik tutar doğrumudur. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Tahliye Talepli Ödeme Emri Masrafı
30 gün dolmadan icra dairesine ödeyeceğiniz tutar ana para + faiz + %12 karşı vekalet ücreti + %10 muhtelif harçlardır. Faiz yıllık %9'dur.
30 gün dolduktan sonra tahliye davası açma hakkı kazanır.
Dükkan sahibiniz ayrıca avukatına anlaştığı parayı ödeyecek. Ama 9000 TL için 7000 TL'ye anlaşmış olamaz.
30 gün içinde yukarıda saydığım tutarı icra dairesine öderseniz (9000 + en fazla 2000 kadar masraf), sizi dükkandan çıkaramaz.
İcra dairesine ödeyeceğiniz tutarda sadece faiz değişikliği olur, o da çok tutmaz.
İcra dairesinden dosya no ile (2017/*** şeklinde yazan) güncel borç toplamını sorabilirsiniz.