Usul Yönünden İptal Sebebi Olabilir mi?
Arkadaşlar,ben bir kurumda memurum.Amirim ile aramızda husumet olduğundan ufak tefek işlerle uğraşmakta ve benim meslekten çıkarılmam için elinden geldiğince her imkana başvurmaktadır.Amirim hakkımda disiplin soruşturma açtırmış ve dosyamı meslekten çıkarılmam talepli Bakanlık yüksek disiplin kuruluna göndermiştir.Esastan olduğu gibi usulden de bir çok hatalar yapılmıştır.Mesela benim disiplin soruşturmasını jandarma yapmış,ben hukuksuz diye itiraz edince dosyayı yarım bırakarak yeniden geldiği yere göndermiştir.Bu kez de tekrar muhakkik görevlendirilmiş ve dosya üzerinden soruşturma raporu hazırlamıştır.Ayrıca Bakanlık Yüksek disiplin kurulu 10 günlük soruşturma süresi tanımışken,bana aynı gün içerisinde savunmamı getirmem konusunda baskı yapılmıştır.Ben de ertesi günü teslim ettim ve bunu tutanak altına aldırdım.Şahsıma meslekten çıkarma cezası verileceği kafaya konmuş gibidir.Sorularım şunlardır;
1-Jandarma komutanının soruşturma yapması,yarıda bırakarak dosyaya tekrar soruşturmacı atanması ve soruşturma raporunu hazırlaması(Soruşturma yapan ile soruşturma raporu düzenleyen kişilerin ayrı ayrı olması) usul yönünden iptal sebebi değil midir?
2-Bana 10 gün savunma süresi verilmişken aynı gün içerisinde savunmamı getirmem konusunda baskı yapılması,ben de ertesi günü savunmamı teslim ederek bunu tutanak altına aldırmama rağmen bu konu da usul hatası sayılarak iptal nedeni sayılmaz mı? İlgilenen arkadaşlarıma saygılar sunarım.
Cevap: Usul Yönünden İptal Sebebi Olabilir mi?
Usül yönünden de esas yönünden de hiçbir şekilde iptal sebebi olamaz.
Gerek belediyeler gerekse merkezi idare tarafından yapılan her türlü idari işlem ve eylem hukuka uygun olup olmadığına bakılmaksızın açılan davalar reddedilir, üstüne üstlük yargı giderleri ile idarenin avukat vekalet ücretleri davacıya yüklenir, yani bu işlemler yargı tarafından onanır. İdare aleyhine açılacak hiçbir davanın kazanılabilmesi mümkün değildir.
Cevap: Usul Yönünden İptal Sebebi Olabilir mi?
Alıntı:
Der Kanisterköpfige Mann rumuzlu üyeden alıntı
Usül yönünden de esas yönünden de hiçbir şekilde iptal sebebi olamaz.
Gerek belediyeler gerekse merkezi idare tarafından yapılan her türlü idari işlem ve eylem hukuka uygun olup olmadığına bakılmaksızın açılan davalar reddedilir, üstüne üstlük yargı giderleri ile idarenin avukat vekalet ücretleri davacıya yüklenir, yani bu işlemler yargı tarafından onanır. İdare aleyhine açılacak hiçbir davanın kazanılabilmesi mümkün değildir.
Arkadaşım,verdiğin cevabı inanın anlamakta zorluk çektim.Bir resmi kurum hata yapsa bu hukuken yok hükmünde mi demek istediniz?Ya da Devlet kurumlarına yargı denetimi dışında mı diyorsunuz?Ben şimdiye kadar kuruma açmış olduğum 10-12 tane adli ve idari dava kazandım.40.000-TL kadar tazminat kazandım.
Türkiyede yargıya güven az olsa da yine de vicdanlı yargıçlar var biliyorum.Benim sorumda belirttiğim soruşturmayı yapan ile rapor hazırlayanların farklı kişiler olması ve DMK nın 130. maddesindeki savunma yapmak için verilen süre kısıtlanırsa bu uygulamanın usul hatası olup olmadığı yönünde kafama takılan konularda yardıma ihtiyaç duymaktayım.
[langtitle=de]Cevap: Usul Yönünden İptal Sebebi Olabilir mi?[/langtitle]
Alıntı:
metehan50 rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşım,verdiğin cevabı inanın anlamakta zorluk çektim.Bir resmi kurum hata yapsa bu hukuken yok hükmünde mi demek istediniz?Ya da Devlet kurumlarına yargı denetimi dışında mı diyorsunuz?Ben şimdiye kadar kuruma açmış olduğum 10-12 tane adli ve idari dava kazandım.40.000-TL kadar tazminat kazandım.
Türkiyede yargıya güven az olsa da yine de vicdanlı yargıçlar var biliyorum.Benim sorumda belirttiğim soruşturmayı yapan ile rapor hazırlayanların farklı kişiler olması ve DMK nın 130. maddesindeki savunma yapmak için verilen süre kısıtlanırsa bu uygulamanın usul hatası olup olmadığı yönünde kafama takılan konularda yardıma ihtiyaç duymaktayım.
Sayın Metehan Bey,
Yazdıklarımda anlaşılmayak hiçbirşey yok, gayet net ifadelerle izah edilmiştir.
Dikkatinizi bir noktaya çekmek isterim; kazandığınızı belirttiğiniz davalar şimdiye kadar olan davalarınızdır.
Cevap: [langtitle=de]Cevap: Usul Yönünden İptal Sebebi Olabilir mi?[/langtitle]
Alıntı:
Der Kanisterköpfige Mann rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Metehan Bey,
Yazdıklarımda anlaşılmayak hiçbirşey yok, gayet net ifadelerle izah edilmiştir.
Dikkatinizi bir noktaya çekmek isterim; kazandığınızı belirttiğiniz davalar şimdiye kadar olan davalarınızdır.
Hocam yazdıklarınızı şimdi çok iyi anladım.Deveye boynun neden eğridir diye sormuşlar ya.O da nerem doğru ki demiş.Sağolun teşekkürler.