Facebookda Paylaşımların Kime Ait Olduğu Tespit Edilebilir mi?
Merhaba arkadaşlar.Ben bir kamu kuruluşunda memurum.Kurum amiri ile aramda husumet vardır.Kurum amiri benim facebook da devlet büyükleri hakkında eleştiri volan sayfaların ekran çıktısını almış ve hakkımda idari soruşturma açtırdı.Dosyam bakanlık yüksek disiplin kurulunda.
Arkadaşlar benim paylaşımlarım eleştirel paylaşımlardı.Bir de baktım ki dosyada ağır eleştiri paylaşımları da var.Benim facebook sayfamdan duvarımda bu tip paylaşımlar oluyordu.Bende suç olduğunu bilmediğim için ses çıkartmıyordum.Ben sözlü savunmamda bu paylaşımların iki tanesinin benim olduğunu diğer dört paylaşımın bana ait olmadığını söyledim.Komisyon benim paylaşımlarımda suç unsuru olmadığına fakat öbür paylaşımlar için ilgili yerlerden tespit edilmesini istemiş.Paylaşımların bir tanesinde bir dakika arayla paylaşılmış.Ben savcılığa benim duvarımda paylaşımlar oluyor diye suç duyurusunda bulunmuştum.Daha bir sonuç çıkmadı.Benim sorularım şunlar:
1-İki adet paylaşım benim olduğunu kabul etmeme rağmen diğer paylaşımların tespiti yapılabilir mi?(Ben başkasından kablosuz ağ ile kullanıyorum.)
2-Facebook böyle durumda IP adresini vermiyor diyorlar.Benim paylaşımlarım üzerinden bir yıl geçti.Paylaşımları silerek sayfamı kapattım.Buna rağmen tespit edilme durumu var mıdır?Saygılarla.
Cevap: Facebookda Paylaşımların Kime Ait Olduğu Tespit Edilebilir mi?
1 yıldır savcılıkta devam eden 3 ayrı soruşturmam var. Aynı konuyla alakalı. (Hakaret) ve ben bir sayfanın yöneticisi olmakla suçlanıyorum. İfademde:
"Bu paylaşımlar bana ait değil. Bu sayfanın yöneticisi değilim. ip adresinden bulabilirsiniz." dedim.
Harddiskime ve akıllı telefonuma el koydular. Tabi telefonda facebook uygulaması bile yok. Facebook hesabım yok... Facebooka da yazı göndermişler. Ama sonuç yok. Facebook böyle durumlarda cevap vermiyor. Dolayısıyla suçu kanıtlayamıyorlar. Kanıtlanamayınca da senin ifaden doğru kabul ediliyor.
Alıntı:
cesuronline rumuzlu üyeden alıntı
1 yıldır savcılıkta devam eden 3 ayrı soruşturmam var. Aynı konuyla alakalı. (Hakaret) ve ben bir sayfanın yöneticisi olmakla suçlanıyorum. İfademde:
"Bu paylaşımlar bana ait değil. Bu sayfanın yöneticisi değilim. ip adresinden bulabilirsiniz." dedim.
Harddiskime ve akıllı telefonuma el koydular. Tabi telefonda facebook uygulaması bile yok. Facebook hesabım yok... Facebooka da yazı göndermişler. Ama sonuç yok. Facebook böyle durumlarda cevap vermiyor. Dolayısıyla suçu kanıtlayamıyorlar. Kanıtlanamayınca da senin ifaden doğru kabul ediliyor.
Hocam bir dakika arayla iki paylaşımdan bahsediliyor.Bu paylaşımların IP numaraları belli olmaz mı? Yada önceki hangi IP den gönderilmişse bir dakika sonrasındaki gönderinin IP numarası aynı mı olur?
paylaşımların IP leri aynı olur
ama facebook o IP leri paylaşmaz
Alıntı:
cemalgurler rumuzlu üyeden alıntı
paylaşımların IP leri aynı olur
ama facebook o IP leri paylaşmaz
Hocam önceki paylaşımlar dahil hiç bir şekilde bu IP leri facebook vermez mi?Öncekilerin IP leri belli olmayınca ikinci paylaşımların da IP numaraları bu şekilde tespit edilemez mi?Yani iki paylaşım da hangi IP lerden yapılmış çıkarılamaz mı diyorsunuz?Saygılar sunarım.
Facebookdaki IPler paylaşılmaz, bilinemez diyoruz.
Alıntı:
CanCi rumuzlu üyeden alıntı
Facebookdaki IPler paylaşılmaz, bilinemez diyoruz.
Cevaplarınız için yürekten teşekkürler.
Facebook ipleri duruma göre paylaşabilir. Paylaşmaz diye birşey yok. Aksi halde insanları suça teşvik etmiş olur.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi