-
Sigortalılık Tespiti
31/12/2005 tarihinde çalışmaya başladım.Fakat sigortaya 2006/3. ayda
bildirilmiş. Emekliliğim açısından bir gün bile benim için çok önemli.
İşverenimle anlaşarak onunda rızası ile İş Mahkemesine Sigortalı Tesbit
davası açtım. Bu durumda işçi ve işveren olarak mahkemede nasıl bir
ifade kullanmalıyız. Acil olarak yardım istiyorum.
-
Sayın soru sahibi,
Davacı dava dilekçesinde taleplerini ayrıntılı olarak bildirir.dava dilekçesinde çalışmaya başladığınız gün ve ne miktar ücretle çalıştığınızı belirtmelisiniz.Davayaı işveren ve SSK'ya birlikte yöneltmelisiniz. İşveren davalı da cevap dilekçesinde veye duruşma sırasında iddialarınızı kabul etmeli. Ancak bu yetmez. İddianızı davalı işveren yanında çalışan bordro tanıklarıyla, bu mümkün olmazsa komşu işyerlerinde çalışan tanıklarla ispatlamalısınız. Saygılar.
-
Sigortalılık tespiti
Sayın Murat Bayındır; yanıtınız için teşekkür ederim.Ancak beklediğim yanıtı alamadım.Asgari ücretli olarak zaten iş mahkemesine dava açtım.
Dava haftaya görüşülecek.Dava açmadan önce S.S.K il Müdürlüğüne danıştım bana İş Mahkemesine başvurmamı söylediler,SSK için dilekçe
vermemi söylemediler.Ayrıca aynı işyerimde bordrolu tanığımda var.
Benim öğrenmek istediğim mahkemede bize ne sorulur ve biz işçi ve
işveren olarak nasıl cevap vermeliyiz?
-
Sorunuzu bilmiyorum ama anladığım kadarı ile siz sigorta için tespit davası açmışsınız. Yahu davayı açtıktan sonra bu sitenin yetkilileri sizin için ne yapsın? Davayı açtıktan sonra da mı gidip davanızı takip edelim? Bunu mu istiyorsunuz? Duruşmaya gidip ne söyleyelim diyorsunuz? Fırat (Murat değil) Bayındır sizin için ne yapsın? Kardeşim sen ne için dava açtığını bilmiyor musun? İddian ne ise onu söyle. ne söyleyeceğini bilmiyorsan bir avukat vasıtasıyla açsaydın?
Bir internet sitesinden dava takip edilir mi? Lütfen biraz anlayışlı olun. Selamlar.