merhaba,
inşaat mühendisliği öğrencisiyim. mühendislik uygulaması stajımı yaparken şantiyede kule vincin taşıdığı çelik kalıbın çarpması nedeniyle omurilik felci oldum, ssk vardı. 2 ameliyat geçirdim şu an halen tedavi görmekteyim olay yaklaşık 3 ay önce oldu. bacaklarımı, idrarırımı ve büyük abdestimi hissetmiyorum. ancak 1 kişinin yardımıyla tekerlekli sandalyeye geçebiliyorum sonrasında sandalyede bağımsız olarak hareket edebiliyorum. iş yerinde geniş yetkilere sahip bir iş güvenliği uzmanı vardı ve bilidiğim kadarıyla bütün zorunlulukları yerine yetiren bir şirket. (örneğin, şantiye sahasında hiç kimse baretsiz çalışamıyordu, sıkı denetim vardı) kazadan beri şirket elinden geldiğince yardımcı oldu, şuan özel bir fizik tedavi merkezinde yatıyorum ve bütün masraflarımı şirket karşılıyor. aynı zamanda okulu bitirmemde yardımcı olacaklarını bitirdikten sonra hayatım boyunca çalışacağım bana uygun bir iş vereceklerini söylüyorlar. olaydan sonra ifadesi alınan vinç operatörü vincin frenlerinin tutmadığını o nedenle hadisenin gerçekleştiğini söylemiş. herşeye rağmen şirketle bazen gerilmeler yaşıyorum bazı yetkililer belkide suç sende gibi sözlerde bulunuyorlar. açıkçası güvenemiyorum. ve hayatım boyunca bir yere bağımlı çalışmak istemiyorum. zaten yeterince şeye bağımlıyım artık. bu nedenle maddi manevi tazminat davası açmayı düşünüyorum. açtığım takdirde elime neler geçer? neler kaybedebilirim? ve kayda değer bir tazminat alma sansım var mı acaba ? yanıtlarsanız sevinirim.