-
Evi terk kusur mudur?
merhaba;
esimin açtığı siddetli geçimsizlik nedeni ile bosanma
davasını suçladığı konuları ispatlayamadığı ve ortada bosanmaya neden olacak kusur bulamadığı için hakim davayı benimde
isteğim doğrultusunda RED etti.ama eşim dava red olduktan sonra evine dönmedi(ortak yasam alanına).artık bende budurumdan sıkılarak bosanmak istiyorum.evi terk nedeni ile ben dava açmak istiyorum.
burda size sormak istediğim;
avukatımın söylediğine göre evi terkten dava açtığımda eşimin nafaka alabileceğini söyledi(yoksulluk nafakası).
bunun doğruluk oranı nedir eşime evi terkten dava açsam yine ben kazansam esim yine benden nafaka alabilirmi?
evi terkin kusur oranı nedir?
cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum.
iyi çalısmalar....
-
IV. Terk
MADDE 164.- Eşlerden biri, evlilik birliğinden doğan yükümlülüklerini yerine getirmemek maksadıyla diğerini terk ettiği veya haklı bir sebep olmadan ortak konuta dönmediği takdirde ayrılık, en az altı ay sürmüş ve bu durum devam etmekte ve istem üzerine hakim tarafından yapılan ihtar sonuçsuz kalmış ise; terk edilen eş, boşanma davası açabilir. Diğerini ortak konutu terk etmeye zorlayan veya haklı bir sebep olmaksızın ortak konuta dönmesini engelleyen eş de terk etmiş sayılır.
Davaya hakkı olan eşin istemi üzerine hakim, esası incelemeden yapacağı ihtarda terk eden eşe iki ay içinde ortak konuta dönmesi gerektiği ve dönmemesi halinde doğacak sonuçlar hakkında uyarıda bulunur. Bu ihtar gerektiğinde ilan yoluyla yapılır. Ancak, boşanma davası açmak için belirli sürenin dördüncü ayı bitmedikçe ihtar isteminde bulunulamaz ve ihtardan sonra iki ay geçmedikçe dava açılamaz.
Yoksulluk nafakasında nafaka yükümlüsünün kusuru aranmaz. Evi terkin kusur oranı şeklinde bir oran belirtilemez, bu durum bir trafik kazası gibi değerlendirilmez. Siz kusurlu olmasanız da hakim yoksulluk nafakasına hükmedebilir.
-
cevabınız için tesekkurler ama;
su durumda kusurlu olan karsı taraf ve ben kusursuzum
çünki ortak konutu sebepsiz terk ediyor budurumda bile
nafakaya neden hükmediyor anlamadığm bu mademki 2.
kez kusurulu duruma düştüğüne göre yoksulluk nafakası
vermemen gerekmiyormu bu haksızlık degilmi?
-
Kanun koyucu adaletin sağlanması için aileyi oluşturan bireyler arasında eşitlik yaratma yoluna gitmiş, bu yüzden kusura bakılmaksızın yoksulluk nafakasını düzenlemiştir. Sizin kusurlu olup olmamanız değil, tarafların ekonomik durumları göz önüne alınacaktır. Önemli bir nokta daha, ülkemizde genellikle çok az miktarlara hükmedilen yoksulluk nafakasını birlikte yaşadığınız kişiye vermeniz çok ağır bir külfet getirecek mi dersiniz?
-
evet bana külfet getirecek çünki;
ben cüzzi bi maasla çalısan biriyim
hak etmediği parayı neden vereyim veya vermem sizce
doğrumu hem suçlu hem güçlü sözüne uymuyormu bu.
ayrıca ben suan 250ytl. tedbir nafakası ödüyorum
sizce bu düsebilirmi? hani demişiniz ya cüzzi bi miktar öderseniz
külfetmi diye?
ben sadece adil olunmasını istiyorum?
hani eşitlik vardı?
-
sn.Emrah Yavuzcan nafaka yükümlüsünüz kusuru aranmaz için KUSURU ARANMAYAN NAFAKAYI ÖDEYECEK OLANDIR. NAFAKAYI TALEP EDEN-ALACAK OLAN İÇİN İSE BOŞANMADA KUSURSUZ OLMAK, KUSURU VAR OLSA BİLE KARŞI TARAFTAN DAHA AZ KUSURLU OLMAK ARANIR. ÇELİŞEN BİR DÜZENLEME YOK.Avukatlarımız böyle diyo sizmi inanalım onlaramı
-
sn.Emrah Yavuzcan nafaka yükümlüsünüz kusuru aranmaz için KUSURU ARANMAYAN NAFAKAYI ÖDEYECEK OLANDIR. NAFAKAYI TALEP EDEN-ALACAK OLAN İÇİN İSE BOŞANMADA KUSURSUZ OLMAK, KUSURU VAR OLSA BİLE KARŞI TARAFTAN DAHA AZ KUSURLU OLMAK ARANIR. ÇELİŞEN BİR DÜZENLEME YOK.Avukatlarımız böyle diyo sizmi inanalım onlaramı