Cevap: Şirketim Maaş Ödemiyor ?
Ücretinizin ödeme gününden 20 gün geçmiş olmasına rağmen hala ödenmemişse, işyerinde hazır bulunup ücretiniz ödeninceye kadar işgörmekten kaçınma hakkınız var.
Yada hala ücret alacağınız varken, noter kanalıyla ücretlerinizin zamanında ödenmemesi nedeniyle sözlemenzi feshettiğinize dair ihbar gönderebilirsiniz.
İşverenin çalışmanız karşılığında ücretinizi ödemesi gerektiğini işverene ihtar etmenize gerek yok, zaten ödemesi gerektiğini biliyor ama ödemiyor.
Konuşarak ne zaman ödeneceğini sorabilir, ödenmesini talep edebilirsiniz, ödenmiyorsa, sözleşmenizi feshedip iş mahkemesinde dava açarak alabilirsiniz .
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Ücretinizin ödeme gününden 20 gün geçmiş olmasına rağmen hala ödenmemişse, işyerinde hazır bulunup ücretiniz ödeninceye kadar işgörmekten kaçınma hakkınız var.
Yada hala ücret alacağınız varken, noter kanalıyla ücretlerinizin zamanında ödenmemesi nedeniyle sözlemenzi feshettiğinize dair ihbar gönderebilirsiniz.
İşverenin çalışmanız karşılığında ücretinizi ödemesi gerektiğini işverene ihtar etmenize gerek yok, zaten ödemesi gerektiğini biliyor ama ödemiyor.
Konuşarak ne zaman ödeneceğini sorabilir, ödenmesini talep edebilirsiniz, ödenmiyorsa, sözleşmenizi feshedip iş mahkemesinde dava açarak alabilirsiniz .
Merhaba
Tazminatımı alıp ayrılmak istiyorum ne yapmalıyım ?
Şirketim Çok çakalmış en son Nisan ayında 1000 TL ödeme yaptı bekle artık 2-3 ay 4 bin TL için
21 inci gün itibariyle İş Kanununun 26. maddesine göre 6 günlük (hak düşürücü) süre içinde 4857 sayılı iş kanunun 24. maddesi /II e bendinde tanımlanan “ İşveren tarafından işçinin ücreti kanun hükümleri veya sözleşme şartlarına uygun olarak hesap edilmez veya ödenmezse” maddesini gerekçe göstererek sözleşmeyi tazminatını almak kaydı (eski 1475 s. İş K. md.24) ile fesih edebilirsiniz.
Yargıtay 9. Hukuk Dairesinin 2008 yılı Esas 2008/ 25967 Kararı ücret nedeniyle haklı fesihe yöneliktir.Yargıtay kararından hareketle
fesih için ücretin zamanına rağmen ödenmemiş olması,,iş görme borcunu yerine getirmese bile her zamanki işleri yapmalı,sözleşmesini feshetmeden önce işverene ücret ödemesi için 20 günlük süre verilmeli, süre sonunda da ücretinin ödenmemesi durumunda işverene ihtarname çekerek mevcut durumu bildirip iş sözleşmesini feshetmelidir.
Maaş ödemelerinizdeki gecikmelerin süreklilik arz ediyor olması nedeniyle, hala geçmişe dönük hak kazanmış olmanıza rağmen ödenmemiş ücret alacağınız varsa, sözleşmenizi bu sebeple derhal feshedip kıdem tazminatı ve diğer ücretlerinizin ödenmesini talep edeilirsiniz. Ödenmemesi durumunda iş mahkemesinde dava açmanız gerekecektir.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Maaş ödemelerinizdeki gecikmelerin süreklilik arz ediyor olması nedeniyle, hala geçmişe dönük hak kazanmış olmanıza rağmen ödenmemiş ücret alacağınız varsa, sözleşmenizi bu sebeple derhal feshedip kıdem tazminatı ve diğer ücretlerinizin ödenmesini talep edeilirsiniz. Ödenmemesi durumunda iş mahkemesinde dava açmanız gerekecektir.
Bugün itibari ile noter aracılığı İhtarname çektim 7 günde süre verdim başka yapmam gereken birşey var mı ?
Ödeme yapmazlar ise Çalışma bakanlığı yada Avukat tutmam söylendi.
Sayın İşveren;
.......... tarihinden itibaren firmanızda çalışmaktayım. Çalışmamı sürdürmekte iken 2017 yılına ait maaşlarımın düzensiz, eksik ve geç yatmasından dolayı 4857 sayılı iş kanunun 24/II (e) maddesi gereğince iş aktimi 22.05.2017 tarihi itibariyle fesh ediyorum.
(Bu Kısma alacaklarımı sırasıyla sıraladım ve Diğer tüm alacaklarım yazdım )
Yukarıda bahsettiğim nedenlerle, çalışmış olduğum süre boyunca hak etmiş olduğum ama tarafıma ödenmeyen fazla çalışma ücreti, genel tatil ücreti, hafta tatili ücreti, yıllık izin ücreti gibi bütün alacaklarımın ile kıdem tazminatı ve ihbar tazminatı başta olmak üzere tüm diğer alacaklarımın ve ödenmemiş ücret alacaklarımın tarafıma 7 (yedi) gün içinde ödenmesi,
Ödenmemesi halinde yasal yollara başvuracağımı ve maruz kalınacak yargılama giderleri vb. tüm giderlerin de tarafınızdan ayrıca tahsil edileceğini her türlü yasal haklarım ve tüm alacak haklarım saklı kalmak kaydıyla ihtaren bildiririm.