Görevden Uzaklaştırma - İptal
Merhaba arkadaşlar. Malumunuz alçak darbe girişiminden sonra suçsuz yere ceza alan askerler arasındayım. Ekim ayında görevden uzaklaştırıldım. soruşturma kovuşturma hiçbirşey yapılmadan. Ancak 2 ay önce birliğim benim adıma dava açıyor ve sonuçlanıyor. Fetö'yle hiçbir bağlantımın olmadığı teknik raporlarıyla "kamu adına kovuşturmaya yer yoktur" kararı veriliyor. İş bu halde iken bu kararı alıp benim önceden açtığım idare mahkemesi davama gönderiyorum delil diye. idare mahkemesi YD Red cevabı veriyor.
Aklanmamın üzerinden 2 ay geçmesine rağmen hem birliğim hemde mahkeme hala cezayı iptal etmiş değil. YD red kararına nasıl itiraz etmem gerekiyor ve başka hukuki açıdan neler yapabilirim. Hepinize teşekkür ederim.
Cevap: Görevden Uzaklaştırma - İptal
YD yürütmeyi durdurma demektir.
İdare mahkemesi davanın esası hakkında henüz karar vermemiştir, ancak YD'nin kanunda yazılı koşulları oluşmadığı için reddine karar vermiştir. İdare mahkemesinde açtığınız davanın sonucunu bekleyin.
YD ret kararı, mahkemenin esas bakımından ret kararı vereceği anlamına gelmez.
Cevap: Görevden Uzaklaştırma - İptal
Alıntı:
Stj.Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
YD yürütmeyi durdurma demektir.
İdare mahkemesi davanın esası hakkında henüz karar vermemiştir, ancak YD'nin kanunda yazılı koşulları oluşmadığı için reddine karar vermiştir. İdare mahkemesinde açtığınız davanın sonucunu bekleyin.
YD ret kararı, mahkemenin esas bakımından ret kararı vereceği anlamına gelmez.
Mahkeme benim aklandığımın belgesi olmasına rağmen iptal davasını reddedebilir mi?
Hiçbir gerekçe göstermeden aleyhte hareket edebilir mi?
Başka avukat arkadaşlarımın da görüşlerini merak ediyorum. Aydınlatırsanız çok teşekkür ederim.