Yurtdisi Gelirin Vergilendirilmesi
Merhaba Degerli Forum Uyeleri,
T.C. vatandasiyim ve yaklasik 8 aydir Dubai'de ikamet ediyorum ve burada bir firmada calisiyorum ayni zamanda mobil uygulama yapiyorum ve Apple'dan Dubai hesabima aylik odeme aliyorum. Bu noktada vergilendirme ile ilgili sizden 2 konuda bilgi rica ediyorum.
- Maasimi her ay duzenli olarak Turkiye hesabima gonderiyorum bu vergi acisindan sorun olur mu ?
- Apple'dan gelen parayi henuz Dubai hesabimda tutuyorum ve aylik yaklasik 20.000$ civarinda gelir elde ediyorum(bununla ilgili burada vergi vermiyorum cunku Dubai'de kisisel gelir vergisi yok). Bu kazancimida Turkiye'ye gondermek istiyorum. Burada 6 aydan uzun suredir ikamet ettigim icin bu parayida Dubai'de kazandigim bir gelir olarak Turkiye hesabima vergi odemeden gondermem mumkun mu ?
Tesekkurler
Cevap: Yurtdisi Gelirin Vergilendirilmesi
Dubai'de mukim olduğunuzu iyice belgelendirebiliyorsanız, o zaman Türk vergi mevzuatı açısından dar mükellef kabul edilirsiniz ve sadece Türkiye'de elde ettiğiniz gelirinizden vergi ödersiniz. Dolayısıyla Türkiye dışında elde ettiğiniz gelirden Türkiye'de gelir vergisine tabi olmazsınız. Türkiye-BAE arası çifte vergiyi önleme anlaşması da bunu desteklemektedir.
Burada önemli olan BAE'de mukim olduğunuza dair Türk makamlarını ikna edici belgeye sahip olmanızdır. Dubai'deki vergi veya benzeri bir resmi otoriteden mukimlik belgesi almalısınız.Mümkünse bu belgeyi BAE'deki TC konsolosluğunda tasdik ettirin veya Türkçe'ye çevirin.
Alıntı:
hakanucar rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba Degerli Forum Uyeleri,
T.C. vatandasiyim ve yaklasik 8 aydir Dubai'de ikamet ediyorum ve burada bir firmada calisiyorum ayni zamanda mobil uygulama yapiyorum ve Apple'dan Dubai hesabima aylik odeme aliyorum. Bu noktada vergilendirme ile ilgili sizden 2 konuda bilgi rica ediyorum.
- Maasimi her ay duzenli olarak Turkiye hesabima gonderiyorum bu vergi acisindan sorun olur mu ?
- Apple'dan gelen parayi henuz Dubai hesabimda tutuyorum ve aylik yaklasik 20.000$ civarinda gelir elde ediyorum(bununla ilgili burada vergi vermiyorum cunku Dubai'de kisisel gelir vergisi yok). Bu kazancimida Turkiye'ye gondermek istiyorum. Burada 6 aydan uzun suredir ikamet ettigim icin bu parayida Dubai'de kazandigim bir gelir olarak Turkiye hesabima vergi odemeden gondermem mumkun mu ?
Tesekkurler