-
Tapu iptal davası
iyi günler diliyorum umarım yanıt verirsiniz efendim benim annem kızkardeşimin annesinden yani dünüründen 2005 yılında bir daire satın aldı satın aldıktan sonra dünürü vefat etti şimdide iki çocuğu anneme karşı dava açmışlar tapunun iptalini istiyorlar nedenide anlaşmalı satış diyorlar aslında böyle birşey yok annemler tapudada vergiyi az ödemek için satış miktarını az göstermişler belediyenin rayiç fiyatından yani inanın çok üzülüyoruz elimizde bir belge filanda yok tanıdık olduğu için anlaşmışlar parayı vermiş almış mahkemeyi kazanırlarmı annem çok üzülüyor yaşlı kadın hastada ne yapabiliriz dünürünün iki çoçuğu daha var birisi annemin damadı bunlar kardeşlerinin dava açmasını istemediler annem satmış diyorlar mesele böyle şimdi ne yapabiliriz nasıl bir yol izleyebiliriz davayı kazanırmıyız teşekkür ediyor cevablarınızı bekliyoruz
-
sanirim anlasmali satistan kastiniz.olen dunurunuzun cocuklarindandan mal kacirmasi durumudur .medeni kanun 565 son fikraya gore miras birakanin sakli payi etkisiz kilmak icin yaptigi kazandirmalar tenkise tabi tutulur.fakat anlattitginiza gore sadece vergi masrafi fazla tutmasin diye satis isleminin bedeli dusuk tutulmus. bununda medeni kanuna gore yolsuz bir kazanim olmayacagi kanatindeyim. cunku tescile kaynaklik eden hukuki sebebin gecerli oldugu bir durum var ortada.malin hukuki sahibi anneniz olduguna gore bu satis islemindede bir sorun yoktur.ama sunu soyleyebilirim ki satis bedelinin dusuk gosterilmesinden dolayi ve bunun sonucunda odene verginin azligi borclar hukuku analaminda bir muvazaali islemdir.ve devletin menfaati ihlal edilmistir. bu konuda sikinti yasayacaginiz kanaatindeyim
-
Zaman ayırp cevap yazdığınız için teşekkür ederim biraz olsun yazdıklarınızdan dolayı içime su serpildi fakat şunu anlayamadım davayı kim kazanır annemmi karşı tarafmı bunuda yanıtlaranız minnettar kalacağım teşekkü ederim
-
Sayın Nuran7706, aynı konuda iki forum açmışsınız; yanlış bölümde açılmış işbu forum kilitlenmektedir. Cevaplarınızı aşağıdaki linkten takip edin:
https://www.hukuki.net/topic.asp?TOPIC_ID=15431