-
avukat ücreti
kız kardeşim eşi ile tartışmış eşi evden kovmuş 2 çocukla benim evime geldi.ben bilmiyordum ama dayak ta yiyormuş.karşı tarafı aradım bir iki vurdum sadece son zamanlarda değil o da dedi. neyse avukata gittim.girdiği duruşma başına 4 bin lira ve kazanılacak tazminat olursa yüzde 10 istedi.acaba kaç duruşma gerçekleşir.çok paramız da yok 5 bin lira peşin istedi şimdilik.mahkemeden ücretsiz avukat isteme hakkımız varmış o çok kötü bir seçenek mi? nihayetinde boşanma davası bu cinayet davası değil ki gidip evi barkı satıp avukata 40-50 bin lira harcayalım.teşekkür ederim.
-
Cevap: avukat ücreti
Başka avukatlara da sorup uygun bulacağınız bir avukata vekalet verebilirsiniz.
-
İzmir barosunun 2017 tarifesine göre çekişmeli boşanma davaları için dava değerinin yüzde 15'inden az olmamak kaydıyla en az 6050 TL+KDV = 7139 TL alınıyor. Avukat bu rakamdan az olmamak kaydıyla ücretini serbestçe belirleyebilir.
Bir sözleşme yaparken borcun belirli olmasında fayda var. Duruşma başına değil toplam dava için ücreti konuşmanızda fayda var.
Çünkü hakimin veya tanığın hazır bulunmaması, bir kamu kurumu veya bankadan yazının cevabının gelmemesi gibi nedenlerle dava bir sonraki celseye bırakılabiliyor.
-
baro dahilinde avukat istenirse, gelen avukat fiyat tarifesini baz alarak gider sunabilir. fakat özel olarak görülebileceğiniz avukatlar imkanınız dahilinde kendinden kayırıp, işinizi ucuza yapabilir. örnek hiç yok mudur? vardır fakat bir elin parmaklarını geçmez.
ama denemekten de zarar gelmez.