Evlenmeden önceki icralık dosyalar
Merhaba.Ben nişanlıyım ve nişanlımın 2013 mayıs ayında işlerinin ters gitmesi ile birkaç bankaya borcu var.uyap dan baktığımızda 2 dosya gözükmekte.Tahmini iki dosya 7500tl civarında.Nişanlımın üzerinde mal olacak ya da mal olarak kabul edilen hiç birşey yok.İş bu halde biz evlendikten sonra eşim olacak nişanlımın icrası bana sirayet eder mi? Evlilik öncesi mal ayrılığı sözleşmesi yapacağız.Bu sözleşmeyi nasıl kullana biliriz?Bu borç sebebi ile evimize ya da benim banka hesabıma bloke gelir mi? Ne gibi tedbir ala biliriz bu konuda bilgilendirmenizi rica ediyorum.Saygılar,
Cevap: Evlenmeden önceki icralık dosyalar
Eşinizin borçları doğrudan sizi bağlamaz elbette, size ait olan varlıklara karşı herhangi bir işlem yapılamaz, banka hesabınıza bloke uygulanamaz.
Ancak, ikamet adresiniz aynı sonuçta, borçlunun ikamet adresinde bulunan eşyalar da borçluya ait olduğu kabul edilerek ev eşyası haczine gelinebilir, size ait olduğunu belgesiyle ıspatlayamadığınız, haczi mümkün kılınan ev eşyanız haczedilebilir.
Yapacağınız mal ayrılığı sözleşmesi, evliliğinizde mallarınızı ayırma noktasına geldiğinizde işinize yarar sadece
Alakanız için teşekkür ederim.Yapacağımız mal ayrılığı sözleşmesi evliliğinizde mallarınızı ayırma noktasına geldiğinizde işinize yarar sadece derken kastettiğiniz boşanma mıdır?