Sayın Arkadaşlar Yaklaşık 5 ay geçmesine rağmen ikamet ettiğim yerdeki Sul Ceza Hakimliğine Trafik ceza İdari Yaptırım kararına itiraz ettim hala sonuçlanmadı HSYK ya bu yüzden şikayetçi olsam sonuç alabilir miyim. Ceza da motorda kask cezasıdır.
Printable View
Sayın Arkadaşlar Yaklaşık 5 ay geçmesine rağmen ikamet ettiğim yerdeki Sul Ceza Hakimliğine Trafik ceza İdari Yaptırım kararına itiraz ettim hala sonuçlanmadı HSYK ya bu yüzden şikayetçi olsam sonuç alabilir miyim. Ceza da motorda kask cezasıdır.
Merhaba
Malesef bu tür davalar 1 sene ile 2 sene arasında sonuçlanıyor.
Mahkeme yoğunluğundan dolayı şikayetçi olmanız bir şeyi değiştirmez
Syg
Siz kask taktığınız halde takmadı diye mi ceza kestiler? Bu işin esası.
Geç karar verilmesi veya hala verilmemesi ise ayrı bir konu. Ülke genelindeki yargı hızına göre beş ay çok uzun sayılmaz.
Kask olayinda art niyet var
Asıl meselemiz su kask olayinda hakim yaklasik 5 ay gecmesine ragmen bir karar vermedi hsyk ya sikayet dilekcem hazir neticede Aihmin bu konularda ictihatlaro var yargilama vb. Uzun sürmemeli makul bir sürede karar verilmeli diyor az daha beklemeli miyim yoksa yollim mi bir de bu dilekcemi komisyon araciligiyla mi yollim yoksa ptt yoluyla mi neticede hakli oldugumu dusundugum konuda itiraz ettim