Cevap: SGK Hacziyle İlgili Yardım
Alıntı:
zoradam09 rumuzlu üyeden alıntı
...Mirası reddetmeden bu borçtan kurtulmanın yolları var mıdır acaba? Şimdiden teşekkürler.
Borcu ödemek.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Borcu ödemek.
Borcu ödemek taraftarıyım ancak yukarıda da bahsettiğim gibi ne menkul mala ne de gayrimenkul mala herhangi bir haciz veya şerh işlemleri uygulamamıştır. Sadece faiziyle borcu üretmeye devam etmektedir. Bunun temel nedeni ne olabilir acaba?
İcra takibi açıldığı zaman faiz işlemeye başlar. Alacaklının borç kesinleştiği anda haciz yapması gerekmez. Daha sonra da yapabilir. Bu ana kadar haciz işlemi yapmamış olması bundan sonra yapmayacağı anlamına gelmez.
Alıntı:
Stj.Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
İcra takibi açıldığı zaman faiz işlemeye başlar. Alacaklının borç kesinleştiği anda haciz yapması gerekmez. Daha sonra da yapabilir. Bu ana kadar haciz işlemi yapmamış olması bundan sonra yapmayacağı anlamına gelmez.
Peki bu borç için herhangi bir uzlaşmaya gidilebilir mi?Mesela faizleri düşerek ana parayı ödeme konusunda öneride bulunsam bu şekilde bir ödeme durumum söz konusu olabilir mi ?
Çeşitli dönemlere vergi ve sigorta primleri için af çıkıyor, yapılandırma yapılıyor.
Şu anda böyle bir af kapsamına girip girmediğinizi SGK'dan sorun.
Böyle bir af olmasa dahi, yeniden icra takibi yapılmadan ödemeniz ekstra icra ve karşı avukatlık ücreti ödemenizin önüne geçer.
İcra takibi demek faiz dışında ana para üzerinden en az %20 daha fazla ödeyeceğiniz anlamına gelir.