Maaş hesabına 2 haciz uygulanır mı?
Merhaba maaş hesabımda haciz bulunuyor maaşımın 4/1kesiliyor.Dün farkettim ki vergi dairesi maaşımın bir bölümüne bloke koymuş e haciz başlatmış sanırım.Bugün gittiğimde 4sene önce kaybedilen bir davadan dolayı yüklü bir miktar vergi borcum olduğunu öğrendim.yetkililere maaşımda zaten haciz olduğunu bildirdim ve bama gelen herhamgi bir tebligat olmadığını söyledim.yetkililer bu borcu ödemeye mecbursunuz yapacak bir şey yok dediler.Şimdi maaş hesabında haciz varken vergi dairesi bu şekilde haciz uygulatması yasal mı eğer yasal değilse ne gibi işlemler yapmam gerekiyor. Önümüzdeki ay maaşımda tekrardan bloke olur mu?
Cevap: Maaş hesabına 2 haciz uygulanır mı?
Maaşı kesen çalıştığınız yer mi yoksa banka mı? Normalde çalışanın en fazla 1/4 maaşı kesilebilir. Başka maaş haczi varsa 1.ci haczin bitmesini beklemek zorundadır. Ama bazen bankalardaki hesap MAAŞ hesabı değil de normal yatırım hesabı olarak göründüğünden vergi daireleri hesaba bloke de yapabiliyorlar...
Cevap: Maaş hesabına 2 haciz uygulanır mı?
Avukat bey cevabınız için çok teşekkür ederim.maaşı kesen banka iş yerine bununla alakalı bir yazı gitmemiş ben vergi dairesi yetkililerine maaşımda zaten haciz olduğunu bildirdim fakat onlar blokeyi ancak borcun tamamını ödediğim zaman kaldıracaklarını söylediler bu yaptıkları yasal mı acaba nasıl bir yol izlemem gerekir
- - - Updated - - -
Bu arada banka ile görüştüğümde hesabımın maaş hesabı olarak göründüğünü söylediler fakat vergi dairesi devlet parsını her şekilde alır yapacak bir şey yok dedi dilekçe falan mı yazmam gerekir