Beni dolandıran birisini savcılığa şikayet ettim ve takipsizlik verdiler fakat bana tebliğ gelmedi ne yapmalıyım ?
İyi forumlar.
Foruma az önce üye oldum birini savcılığa şikayet ettim beni dolandırdı, hatalı kurulum yaptı ve artan malzemelerimi iade etmedi. Ben savcılığa şikayet ettım onlarda takıpsızlık vermısler dava acmaya gerek gormemısler bana teblıg gelmedı o dolandırıya teblıg gıtmıs. Ben karara ıtıraz etmek ıstıyorum ne yapmalıyım uzerınden uzun bır zaman gectı.
Konuyu nereye acacagımı bılemedım bana hangı bolume acmam gerektıgını soyler mısınız ? Olayı detaylıca anlatıp sizlerden çözum ıstıyorum.
Cevap: Beni dolandıran birisini savcılığa şikayet ettim ve takipsizlik verdiler fakat bana tebliğ gelmedi ne yapmalıyım ?
Savcılığa gidip takipsizlik kararını tebliğ alarak kararda yazılı yere itirazda bulunabilirsiniz.
Cevap: Beni dolandıran birisini savcılığa şikayet ettim ve takipsizlik verdiler fakat bana tebliğ gelmedi ne yapmalıyım ?
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Savcılığa gidip takipsizlik kararını tebliğ alarak kararda yazılı yere itirazda bulunabilirsiniz.
Hocam teşekkur ederım. Uzerınden bırkaç ay geçti yınede ıtıraz edebılır mıyım ? Sonuçta bana teblıg gelmedı benımde haberım olmadı dimi ?
İtiraz süreniz kararın size tebliğinden itibaren başlar.
Alıntı:
İtiraz süreniz kararın size tebliğinden itibaren başlar.
Çok teşekkur ederım bu degerlı bılgıler ıcın. Rica etsem nasıl talepte bulunacagımı soyler mısınız ? Ben ıstanbul adlıyesıne gıdıp ne soyleyecegım ? Davam ne oldu bana teblıg gelmedı fılan dıye mı sormalıyım ? Sonra dırek ıtıraz edıyorum desem dava tekrar ıncelenır mı ?
Şikayetinizin dosya numarası ile hangi savcıda olduğunu öğrenip kalemine gidiyorsunuz takipsizlik kararını tebliğ almak istediğinizi söylüyorsunuz, sonra kararda yazılı yere dilekçe ile itirazda bulunuyorsunuz bu kadar.
Alıntı:
Şikayetinizin dosya numarası ile hangi savcıda olduğunu öğrenip kalemine gidiyorsunuz takipsizlik kararını tebliğ almak istediğinizi söylüyorsunuz, sonra kararda yazılı yere dilekçe ile itirazda bulunuyorsunuz bu kadar.
Çok teşekkür ederim.
Savcının kovuşturmaya yer olmadığına dair verdiği karara itiraz etseniz de sonuç değişmeyecektir.
Çünkü aranızdaki uyuşmazlık dolandırıcılık suçunun unsurlarını taşımamaktadır.
Hatalı kurulum ve artan parçaların iade edilmemesi, (satış veya eser) sözleşmesine aykırılıktır, sözleşmenin tam olarak ifa edilmemesidir. Buna karşılık hakkınızı adli yargıda açacağınız dava ile arayabilirsiniz.
Olayın ceza yargısını ilgilendiren bir yönü yoktur.