-
Evlatlık
Merhaba 29 yaşında evlatlık olduğumu öğrendim. Bir günlük bebekken bir doktor ve ebe hemşire aracılığı ile evlatlık verilmişim . Ailemi bulmak istiyorum. Benim girişimlerim sonuçsuz kalınca savcılığa suç duyurusunda bulundum . Sahte Doğum belgesi ile birlikte verilmişim aileme o şekilde nüfuslarına kaydettirmişler . Talebim mahkeme tarafından zaman aşımı gerekçesi ile reddedildi . Yapabileceğim birşey varmıdır
Saygılarımla
Merhaba 29 yaşındayım evlatlık olduğumu yaklaşık 7 ay önce öğrendim . Yasa dışı yollardan bir günlük bebekken bir ebe hemşire ve bir kadın Doğum uzmanı aracılığı ile evlatlık alınmışım . Evlatlık alan aile adına düzenlenmiş sahte Doğum belgesi ile de mevzuata uygun şekilde nüfus kaydım gerçekleşmiş . Savcılığa ebe ve doktor ile ilgili suç duyurusunda bulundum fakat dava reddedildi. Zaman aşımına uğradığı yazıyla tebliğ edildi . Ben aileyi bulmak istiyorum fakat ne yapmam gerektiğini bilemiyorum . Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
Saygılarımla
-
Cevap: Evlatlık
O ebe ve doktor hakkında suç duyurusunda bulunmadan önce kendilerine ulaşıp öğrenmeyi denemediniz mi, veya sizi evlatlık alan aileniz ne diyor biolojik anne babanızla ilgili ?
-
Merhaba
Evet ebe hanımla görüştüm . Doktor bey le görüşmemem için yalanlar söyledi ve bana sürekli bırak peşini seni istemeyeni sen ne yapacaksın gibi cümlelerle ve 1987 yıllarında hastanelerde kimlik ibrazının zorunlu olmadığını doğru isim ve soyisime ulaşamayacağımı söyledi . Dört ay boyunca oyaladı beni. Benim anlayamadığım suç duyurusunda bulundum fakat zaman aşımı nedeni ile dava bile açılmadı . Aileme gelince onlar birşey bilmiyorlar sadece 08.11.1987 tarihinde doğduğumu ve 09.11.1987 tarihinde Mersin'de tek odalı bir evden aldıklarını , nişanlı bir çift olduklarını , kürtaj süresi geçtiği içinde böyle bir yola başvurduklarını biliyorlar .
-
Evlat şu anki ailenizin size karşı tutumu nasıl daha doğrusu aklınız erdiği günden bu zamana kadar.Sizin evlatlık olduğunuzu şu anki ailenizin yoksa çevrenizmi söyledi.Ailenizi karşınıza alıp kırmadan konuşun.Nede olsa sizi bu zamana yetiştiren kişilerdir.Muhakkak esas anne babanızı merak etmektesiniz.Hakkınızdır.Ama kırılmayın bana insanın öz anası evladını Ne olursa olsun bırakmaz.Fazla araştırmanınızı ve üzerine gitmemenizi tavsiye ederim.Herşeyi zamanın akışına bırakın.Allah size bu konuda sabırlar versin demekten başka elden birşey gelmiyor