Aldatan kadının ziynet eşyaları için alacak davası
Değerli hukukçular ve hukuk severler. 2. Kez beni aldatmış ve kanıtlarımla kusuru sabit olan kadın. Daha ilk davamız görülmeden ziynet eşyaları için dava açmış. Söz konusu altınlarını ilk aldatma olayında yanına alan kadın daha sonra tekrar bir arsya geldiğinde yanında getirmemiştir. Sorularıma gelirsek
1. Bu alacak davasında ilk olayda yanına alması durumu bu izahla atlatılabilir mi?
2. Bu davaya karşılık bağıştan geri dönmekle ilgili karşı dava bir işe yarar mı,?
Tavsiye ve benzer örnek kararlara ihtiyacım var.
Cevap: Aldatan kadının ziynet eşyaları için alacak davası
Düğünde takılan takılar kadına aittir (genel kural). Kadının ziynet eşyalarına dair açtığı davayı basit açıklamalar ile ispatlayamayabilirsiniz. Şahit çok iyi olur. Ayrıca kadın da bu takıların neler olduğunu ispat etmelidir. (Örneğin düğün videoları, tanık vs.)... Bağıştan rücu davasından bahsettiğinize göre bu ziynet eşyaları düğünde mi takıldı, yoksa sonradan siz mi hediye ettiniz?
Düğünde de takılan var 2 çocuğumun doğumunda hediyelerimde oldu. Kolye çocuk için bileklik kendine bileklik ve çocuklara takılanlar.kendisinin ispatı olur düğünde malum video fotoğraf vs. Benim malesef. Şahit konusunda da vatandaş duyarsız malesef. İlk olayda babasını çağırıp evi terketmiştim. İkincisinde biz babasına götürüp teslim ettik kendisini. Durum bu olunca ödül gibi birşey bu.
merhaba,
1. Bu gibi durumlarda hep soğuk kanlı ol hiç duygusal yaklaşma, geri adım atma.
2. Eğer bir iddiası var ise kendi kanıtlasın, senin yapacağın takıları bende yok kendisi aldı.
boşanma olmadan herhangi mal paylaşım davası acılabiliyor mu ki?