aranızda adli tıpta ceza ehliyeti alan var mı ? bu nasıl bir şey
adli tıpta ceza ehliyetinde ne gibi aşamslardan geçiriyorlar ? bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim herjhalde araba ehliyeti gibi bir şey değil:alala
Cevap: aranızda adli tıpta ceza ehliyeti alan var mı ? bu nasıl bir şey
koskoca forumda bu konuda bilgi sahibi olan biri çıksa saygılarımla foruma faydalı olcağı kanat,indeyim
Akıl fikir var mı, cezai ehliyeti tespiti yapılacak kişinin beyni çalışıyor mu, iq seviyesi nerelerde geziyor tespiti için gerekli inceleme ve araştırmalar yapılıyor, sonuçlar olumlu olursa akıl sağlığı yerindedir cezai ehliyeti tamdır ya da yoktur yahut kafa gidip geliyor biraz var biraz yok gibisinden rapor veriyorlar ben gitmedim ama az kaldı bu gidişle ben de orayı boylarım sanıyorum.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Akıl fikir var mı, cezai ehliyeti tespiti yapılacak kişinin beyni çalışıyor mu, iq seviyesi nerelerde geziyor tespiti için gerekli inceleme ve araştırmalar yapılıyor, sonuçlar olumlu olursa akıl sağlığı yerindedir cezai ehliyeti tamdır ya da yoktur yahut kafa gidip geliyor biraz var biraz yok gibisinden rapor veriyorlar ben gitmedim ama az kaldı bu gidişle ben de orayı boylarım sanıyorum.
tesekkür ederim ayrıca şunu ekliyim bu arada şunuda merak ettim odalar kapalı olrak mı tutuluyor gözlem altındaki her kişi ?
orada fazla sigara içildini duydum içilmeyen odaya alabilir ler mi ? askerlik yapmıyan kişi bu ehliyetten etkilenir mi ? yani özürlü statüsü gibi
bu arada sigara benim çigerlerim hasta bunu kaldıramam ayrı oda verilir mi ? lütfen cevap yazın sonsuz saygılarımla
O kadar teferruatı bilemiyorum tabi ama sigara içilmeyen oda isterseniz seve seve verirler merak etmeyin. Duruma göre Askerliğe elverişli değil raporu da verilebilir.
adli psikologlar mülakatla, gerekirse muhtelif zeka, kişilik vs ölçekleri uygulayarak değerlendirirler
ben uzun süredir adli tıbba gitmedim ancak stajım sırasında mülakat salonu değil binanın yakınında çevresinde bile sigara içilmiyordu