K.K.T.C Liman Şirketi Kurulumu ?
Merhaba Kıbrıstaki vergi muafiyetinden yararlanmak için orda liman şirketi açmaya karar verdim. Bizzat oraya gidip birkaç mali müşavir gezip bilgi aldım fakat hala tam emin olamadım. Bu konu hakkında bilgisi olan veya orda yönlendirebileceği birisi olan arkadaşlar yazarsa çok sevinirim. Bilişim sektöründeyim.
Kurulum için gereken belgeler vs bilgileri eskiksiz aldım. fakat orada görüştüğüm mali müşavirlere kanım birtürlü ısınmadı yani herşey çok kolay görünüyor. Anahtar teslim 10k$ kurulumu yaparız diyorlar. (100k$ sermaye işini hallediyorlar.) ama bir yandanda dolandırılmak istemem. Bu konuda ne yapmam gerek nelere dikkat etmem gerekiyor bunları yazarsanız çok sevinirim.
Cevap: K.K.T.C Liman Şirketi Kurulumu ?
Merhaba,
Öncelikle Serbest Liman'da tescillenmesi öngörülen şirketlerin faaliyet alanları ilgili yasa çerçevesinde belirlenmiştir. Belirtilen faaliyet alanları dışında ticari faaliyetlerde bulunmayı planlayan şirketler Bakanlar Kurulu onayına tabiidir; dolayısıyla bu hem şirketin kuruluş süresini uzatmakta hem de şirketin faaliyet alanları ile tüzüğünün dikkatle hazırlanıp belirlenmesini gerektirmektedir. Şirket kuruluşu esnasında tek sefere mahsus ödenmesi gereken harçlar hakkında bilgi sahibi olmanızda yarar var, teklif edilen fiyata bu harçların dahil olup olmadığını teyit ediniz. Son olarak Serbest Liman şirketleri Serbest Liman Müdürlüğü'ne mali raporlarını yıllık beyan yoluyla sunmak zorundadırlar; bu bakımdan yıllık bağımsız denetim ücretinizi mali müşavirle önceden belirleyip anlaşmanızda fayda var.