Aldığım telefon çalıntı çıktı ne yapmam gerek ?
Merhaba;
2 Ağustos 2016'da (7 ay 12 gün önce) aldığım iphone telefon için karakolda çağırdılar, telefonun çalıntı olduğunu ve 1-2 gün içinde telefonu getirmemi istediler. Faturası kutusu her şeyi ile bende duruyor şuan telefon.
Telefonu letgo üzerinden açılan bir ilanda görmüştüm. Aldığım kişiyle mesajlarım hala letgo uygulamasında duruyor ve şuan başka bir telefon da satıyor.
Telefonu aldığım gün adamla konuştuğum numarası da hala rehberimde kayıtlı, bir sefer aradım ama açmadı.
Bu durumda ne yapmamı tavsiye ederseniz, yardımlarınızı bekliyorum.
Cevap: Aldığım telefon çalıntı çıktı ne yapmam gerek ?
Telefonu, faturasını, kutusunu, mesajları v.s. her şeyi alıp alıp polise gitmek ve olanları olduğu gibi anlatmak dışında yapacak bir şey yok.
Fatura kimin adına? Satıcı adına mı sizin adınıza mı bir başkası adına mı?
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Telefonu, faturasını, kutusunu, mesajları v.s. her şeyi alıp alıp polise gitmek ve olanları olduğu gibi anlatmak dışında yapacak bir şey yok.
Fatura kimin adına? Satıcı adına mı sizin adınıza mı bir başkası adına mı?
Fatura başkasının birinin adına kayıtlı
O bakşa biri kim? Telefonunu çaldırdığını söyleyen kişi olabilir mi?
Muhtemelen o olması lazım tabi ki, yani faturanın üzerindeki isim sahibidir telefonun.
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
O bakşa biri kim? Telefonunu çaldırdığını söyleyen kişi olabilir mi?
Bugün biraz araştırdım. Letgo uygulamasında telefonu aldığım adamın ismi Vahdet k. olarak gözüküyor, fatura üzerindeki alıcı ise Muhammet Kıymet yazıyor. Bende facebookta bi yazıyım dedim belki soyadı aynıdır bir ihtimal diye Vahdet Kıymet olarak arattığımda telefonu aldığım kişinin profili çıktı. Yani fatura üzerindeki kişinin soyadı ile telefonu aldığım kişinin soyadının aynı olduğunu öğrendim. Bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim ?
Sizin yapmanız gereken davete icabet ederek karakola gidip durumu olduğu gibi anlatmak.
Bir yanlışlık da olabilir.