x bankadan kredi kullanmak icin subeye gittim daha once ayni sekilde 2 adet kredi kullandim ve bir kesinti olmadi kredi kullandirilirken sigorta kesintisi olacagi soylendi kredim acildi hesaba aktarildi kredide aktarildiginda herhangi bir kesinti yoktu tutarin tamamini aldim daha sonra kredi kullandiran personele islemlerin bitip bitmedigini herhangi bir kesinti olmadigini soyledim kendisi bana tutarin yanlis odendigini 180 tl vezneye geri odemem yapmam gerektigini soyledi gidip geri odedim mobil subeden baktigimda tutarin hesabima aktarilmis oldugunu gordum sonrasinda kredi icin gerekli sigorta yapilmasi gerektigi soylenip bana bir takim evraklar sundu ustu kapali sadece imza yeri acik gozukuyordu ve imza yerinde sigorta ettiren yaziyordu dedimki beyfendi ben neyi sigorta ettiriyorum madem kredide hayat sigortasi var bunu ben mi yaptiracam kredinin icinden kesilip odenmezmi dedim ve evraklari okumak istedim bana ters ters konusarak bu kredi icin sart bunu yaptirmazsaniz krediniz iptal olur dedi ve kagitlari uzatti kagitlara hizli sekilde goz gezdirdim baktim aciklayici bilgiler goremedim ve krediniz iptal olur kredi icin sart bu sigorta dedigi icin imzalayıp ciktim bankayi arayip konu ile ilgili bilgi istedigimde bana esya sigortasi yaptirildigini ogrendim ve sigorta sirketine iptal talebimi ilettim bankaya ise bu personelden sikayetci oldugumu bildirdim inceleme yapilacagi soylendi
arastirma yaptigimda bankacilik etik ilkelerinde
madde 3 ve bu maddenin a - c alt maddelerine aykirilik sozkonusu bu konuda benim hukuki olarak maddi manevi tazminat hakkim var midir var ise nasil hareket etmem gerekli bilgi sahibi olanlar yardimci olursa cok sevinirim herkese hayirli gunler