Cevap: 12 Günlük kiracıyım
Katil de olsanız tuttuğunuz evin sahibi ile olan hukukunuz değişmeyecektir. Hakkınızdaki şikayet ne ise bu konuya dikkat ederek evde kontrat süresi sonuna kadar oturmak zorundasınız. Erken tahliye ederseniz ev sahibi kalan kiraları sizden tahsil için icra yoluna başvurur. Kaldı ki, adam kontrat ile yetinmemiş bir de senet almış. Böyle bir ev sahibine "biz evi tahliye edeceğiz" dediğiniz anda kuzu kuzu "tamam edin kardeşim" demeyeceğine kesin gözüyle bakıyorum.
Sen gene kiracıymışsın. Ben bunak bir teyzenin zemine vurup sürekli kapıya gelmesi yüzünden ev sattım. Evi benden sonra alan kişiler ay geçmeden evi satıp durmuş. Moralini bozmak gibi olmasın ama başa beladır bu kişiler. Ev sahibi ile konuşun. Belli bir cayma parası verip senedinizi alıp uzaklaşın o evden. Bir daha ev kiralarken üst kat ve alt kat komşu ile konuşun. Baktınız manyağın teki kaçarak uzaklaşın ve o evi asla kiralamayın. Sizi çok iyi anlıyorum. İnsan oturduğu bir evde sırf komşu ile başım derde girmesin diye konuşamaz bir hale bile gelebilir.
Ev sahipleri genelde anlaşma yoluna giderler. Ev sahibinizle yaşadığınız problemi konuşun, çok huzursuz olduğunuzdan bahsedin, onun iznini de alıp, eve yeni bir kiracı arayışına girişin. Size evi kiralayan emlakçıyla görüşün, ona yeni bir iş çıkacak, memnuniyetle yeni bir kiracı bulacaktır. Ev sahibine de yeni kiracı bulunana kadar evde oturmaya devam edeceğinizi, kiracı bulunur bulunmaz çıkmak istediğinizi, kendisini madur etmeyeceğinizi söyleyin. Muhtemelen kabul edecektir. (kiracı bulunca sözleşmenizi ve senediniz alın)