-
İşten çıkarılma
Merhaba,
Daha geçen günkü sorumun cevabını yeni almışken işten çıkartıldım.2,5 aydır SSK'lı olarak bir firmada çalışıyordum ve 2,5 aylık gebeyim.Sağlık sebeplerim dolayısıyla 2 kez üst üste 3+3 günlü özel doktorumdan rapor almıştım.İşverenim bu gelmediğim günleri maaşımdan keseceğini söyledi.SSK başlayalı 3 ay dolmadığı için SSK raporum olmadığını ve SSK'nın bunu ödemeyeceğini belirttim. Bu itirazım üzerine beni işten çıkardılar. Sebep ise iş yeri beklentileri karşılamıyor oluşum.İhbar tazminatımı ödeyeceğini belirtti.Bildiğim kadarıyla bu usülsiz bildirimli fesih oluyor.İş yerimde performansım kesinlikle düşük değil ve çok iyi yapıyordum işimi.Gerekçe bu tip haksızlığa itiraz ediyor oluşum kanımca.İşverenime dava açmam mümkün müdür? Mümkünse nasıl bir yol izlemeliyim?Teşekkür ederim herkese şimdiden.
-
Diğer şartlar sağlansa dahi 6 ay kıdemli olmadığınız için iş güvencesi hükümlerinden yararlanamıyorsunuz, dolayısıyla işe iade davası açma hakkınız bulunmamaktadır.
Ancak hamilelik nedeniyle işten çıkarma, işe iade nedenidir, işe iade davası açmak mümkün değilse kötüniyetli işten çıkarma olarak görülmektedir. Bu konuda Yargıtay kararları da vardır. İşvereniniz aleyhine kötüniyet tazminatı davası açabileceğiniz ve büyük olasılıkla kazanabileceğinizi düşünüyorum.
Selamlar,