Emekli Maaşım Düşük Veriliyor Doğrumu
Merhabalar ben 20 Nisan 2016 yılında emekli oldum. Emekli maaşım 1090 TL emekli maaşı alıyorum. Bunda bir yanlışlık var diye düşünüyorum sgk aradığımda hep düşük denilip yol göstermemekteler. Sizce bu doğrumu bilgi verirseniz sevinirim.
İşe Giriş Tarihi : 01.07.1992
Uzun Vade Gün Sayısı: 7250
Doğum Tarihi 20/04/1964 Ve Askerlik ödendi.
http://i.hizliresim.com/QalPzg.jpg
Cevap: Emekli Maaşım Düşük Veriliyor Doğrumu
Yanlışlık olduğunu düşünme sebebiniz nedir?
e-devletten ödenen primlerinizi kontrol ettiniz mi?
Orada bir eksiklik olmasın?
Cevap: Emekli Maaşım Düşük Veriliyor Doğrumu
Sn. Sercan52,
01.071992 tarihinde ilk defa sigortalı olanlar 25 yıllık sigortalılık süresi, 53 yaş ve 5600 gün şartlarını yerine getirenler emekliliğe müracaat edebilmektedirler. Yukarıda 20.04.2016 tarihinde emekliliğe müracaat ettiğinizi ve bağlanan aylığın düşük olduğunu belirtmektesiniz. Emekli aylığının doğru veya eksik olduğunu bilebilmek için tüm verileri bilmemiz gerekmektedir. Emekli aylığı hesaplanırken 01.01.1990 den 31.12.1999, 01.01.2000 den 30.09.2008 ile 01.10.2008 den emekliliğe müracaat ettiğiniz 20.04.2016 tarihler arasındaki prim günleriniz ve kazançlarınızı ayrı ayrı bilinmesi gerekmektedir. Üstelik Askerlik borçlanması yaptığınızı belirtmektesiniz bu bazı zaman aylığın düşmesine bile sebep olabilir yada çok az bir tutar emekli aylığına yansıyabilir. Askerlik süresi ve askerliği asgariden mi tavandan mı ödediğinizde veya ara tutarlardan mı yaptığınızda ayrıca önemlidir. Bunları net bir şekilde bilmeden aylığın doğru veya eksik olduğunu belirtmek tamamen afakidir. e devletten girip sigortalı hizmet cetvelinizi buraya yüklemeniz durumunda sizin için bu hesaplamayı net bir şekilde yapıp aylığınızı tutarını söyleyebilirim. Tabi buraya yüklemek mümkün ise bunu da bilmiyorum. Şayet mümkün değil ise emeklilik müracaatınızı yaptığınız SGM ne konuyu anlatan bir dilekçe ile müracaatınız durumunda ilgili müdürlük bunu tekrar kontrol eder ve size bilgi verir. Bunun dışında aylığınız eksik veya doğru diyenlere itibar etmeyiniz. Bilgi edinmenizi rica ederim. Saygılar Dr. Burhanettin Demircioğlu