Markaların Korunması Hakkında KHK m61 A/3
Merhaba,
2016 şubat ayında iki ortak Ltd. şirketi kurarak cep telefonu bayi açtık sonra ortakla anlaşamama sebebi ile Ekim 2016'da ben ayrılma kararımı ortağa sözlü olarak bildirdim ve 31 Ekim itibari ile mağazaya hiç uğramadım. Maalesef siz diyin iyi niyet ben diyeyim kötü ortak oması sebebi ile bendeki hisseyi devir almamak için çok uğraştı en son 3 Mart'ta devir ettim.
Ancak bu sırada 30 Aralık tarihinde apple mağazaya baskın yapmış ve taklit ürün bulmuş. Emniyet'ten beni çağırdılar ifademi istediler ( Şirket müdürü ben sadece ben gözüküyordum ) ben ifademde alınan ürünlerin olduğu tarihte mağazada olmadığımı elemanların ürünleri aldığını beyan ettim. tabi kağıt üstünde halen ortak ve müdür gözüktüğüm için diğer detaylara ( ortaklıktan ayrıldığımı ama ortağın hissemi devir almadığını bahsetmedim.)
Bana "Yetkisi olmadığı halde başkasına ait marka hakkı üzerine tasarrufta bulunmak" suçu ile Markaların Korunması Hakkında KHK m61 A/3; TCK m.53, m.54'ten dava açılmış.
Sorularım;
1) İşletme limited şirketi olduğu halde dava benim adıma açılması normal mi? yani dükkanın suçu var ise ortağın hiç mi kabahati yok?
2) Gerek whatsapp yazışmaları, gerekse telefonumda ki görüşme kaydedici uygulama vasıtasıyla o tarihlerde ortaklıktan ayrılmış olduğumun ( En azından fiilen ) kanıtları var. Bu sebeple itirazda bulunabilir miyim?
3) Davaya itiraz etme hakkım var mı? 1.sorudan dolayı. Söz konusu suçun işlendiği yer tüzel kişilik.
Teşekkür ederim.
Cevap: Markaların Korunması Hakkında KHK m61 A/3
Konu günceldir.
ayrıca khk 10 Ocak'ta iptal edilmiş 6769 nolu SINAİ MÜLKİYET KANUNU çıkmış içerik biraz değişmiş. benim yargılamam da değişti mi?
Alıntı:
sunny_fgc rumuzlu üyeden alıntı
1) İşletme limited şirketi olduğu halde dava benim adıma açılması normal mi? yani dükkanın suçu var ise ortağın hiç mi kabahati yok?
2) Gerek whatsapp yazışmaları, gerekse telefonumda ki görüşme kaydedici uygulama vasıtasıyla o tarihlerde ortaklıktan ayrılmış olduğumun ( En azından fiilen ) kanıtları var. Bu sebeple itirazda bulunabilir miyim?
3) Davaya itiraz etme hakkım var mı? 1.sorudan dolayı. Söz konusu suçun işlendiği yer tüzel kişilik.
Teşekkür ederim.
Ortaklıktan çıkmak veya müdürlükten ayrılmak ancak ticaret sicil gazetesinde ilan ile olur.
Fiilen ayrılmak diye bir durum söz konusu değil. Dış dünyaya ilan edilmemiş değişiklikler hukuki anlamda anlam ifade etmez.
Ortak olarak sorumluluğunuz diğer ortak ile aynıdır.
Size dava açılmasının nedeni sizin aynı zamanda kanuni temsilci (müdür) oluşunuzdan kaynaklanmaktadır.
Kanuni temsilcinin cezai sorumluluğu bulunmaktadır.
Yanlış anlamayın ama ukalalık yapmıyorumdur umarım.
verdiğiniz cevap zaten herkesin bildiği veya 2 sorgu ile arama yaptığı zaman ulaşabileceği cevap.
Sayın Yusuf Selçuk Ateşkan;
ben bu şekilde mağdur olsam ve avukat olarak sizin yanınıza geldiğimde bu cevabı mı vereceksiniz? yaniyapcak birşey yok deyip beni geri mi göndereceksiniz.?
Ben ilk mesajınızdaki sorularınıza tam ve eksiksiz cevap verdim.
Yapılacak şey ise işin esasına girip dosyayı incelemek, hangi fiillerden dolayı suçlandığınızı anlayıp ona göre savunma hazırlamak.
Tabii bu hazırlık Emniyete ifade vermeye gitmeden önce yapılsaydı daha iyi olurdu.