-
Erkek kardeşten dayak
Merhabalar,
Bir arkadaşımızın başına henüz dün akşam gelmiş olaydan bahsetmek ve görüş almak istiyorum.Bir aile var baba 6 yıl önce vefat etmiş.Anne(49),abla(28),erkek kardeş(23),kız kardeş(22) toplam 4 kişilik bir aile.Erkek kardeş bu evde erkek benim düşünceleri içinde değişik zamanlarda değişik mazeretlerle abla ve kız kardeşi dövüyor.(dün akşam kız kardeşi saat 20:00 de işten çıkıp saat 21:00 de eve geldi diye tekme tokat dövmüş ve üstelik bıçak çekerek boğazına dayamış seni öldürürüm diye, kızcağızın halini görün gerçekten çok üzüldüm.) Şimdi bu kızcağız akşam olupta eve gitmeye korkuyor yine dayak yerim,yine kavgalar ,sorunlar ,vs. Abla 5 yaş büyük olmasına rağmen çok defalar ablayada aynı şekilde dayak durumları söz konusu (ablanın 1 hafta sol gözü morluklar içinde göz kapağı şişmiş bir vaziyette işe geldiği günleri ben şahsen hatırlıyorum)Şimdi bu insanlar çaresiz ve bir çıkar yol arıyorlar ve aynı zamandada çok korkuyorlar.Bu erkek kardeşe verilebilecek herhangi bir ceza varmı? Varsa bu insanlar nasıl bir yol izlemeliler? Bu konuda bilgi verirseniz çok memnun olacağım.
Şimdiden teşekkürler.
-
Yapılacak şey çok basit.Söz konusu durumu Savcılığa bildirmek ve gereğinin yapılmasını talep etmek.Eğer söz konusu darp fiilleri şahsın vücuduna acı vermiş veya sağlığının yada algılama yeteneğini bozulmasına sebeb olmuşsa ve bu söylendiği gibi yan soy olan kardeşlere yapılmışsa iki yıldan beş yıla kadar hapis cezasına hükmolunabilir.Ayrıca darp şiddetini gösteren bir hastane raporu alınması işi iyice kolaylaştırır.Ama darp şiddeti basit bir tıbbi müdahale ile giderilebiecek cinsten ise ceza daha az olur.Başka bir yol olarakta aynı konutta kalanlara kötü muamele yapılması iki aydan bir yıla kadar hapis cezasına sebebiyet verir.Bıçak dayama olayında ise;ortada silahla yapılan öldürmeye yönelik bir tehdid mevcuttur ve cezası iki ila beş yıl arasıdır.Tüm bu fiiller savcılığa bildirilmelidir.Saygılar...