Yardımcı doçentlik görevine kimin alınacağının önceden bilinmesi
Yardımcı doçentlik kadrosu bölüm ve dekanlıkların isteği üzerine rektörlükler tarafından ilan edilmektedir. Kadro ilanları genel olarak önceden o kadroya atanması düşünülen kişi için yapılmaktadır. Dekanlıklar, formalite gereği atamayı onaylayacak jüri tayin etmektedir. Jüri üyelerinin birisinin başka bir üniversiteden olması şartı da kılıfına uydurulmaktadır. Tanıdık–bildik bir öğretim üyesi jüri üyesi olarak davet edilmektedir.
...... tarihinde Vatan Gazetesinde ....... Üniversitesi için Öğretim elemanı alımı ile ilgili ilan çıkmıştır. Bu ilanda ...... Fakültesi ......Bölümü ..... anabilim dalında bir adet yardımcı doçent doktor kadrosu ilanı mevcuttur. Bu kadro şahsa yönelik ilan edilmiş olup ....... bölüm öğretim elemanı Araştırma görevlisi doktor .......(diyelimki ahmet mehmet) içindir. Bu kadroya şahsımda başvuracaktır fakat akademik çalışmalarım daha iyi olmasına rağmen hiçbir suretle bu kadroya atanamayacağım dye önceden bir noter zabtı tuttursam bir işime yarar mı?
Bu konuya benzer bir durum gerçekleşti mi? Yargı sonucu var mı? Acil bilgilendirirseniz sevinirim.
Re: Yard. doçent kimin alınacağının önceden bilinmesi
bu durum hemen her üniversitede mevcuttur. prosedür şöyle işlemektedir 2009 itibari ile. yrd. doç. için başvuran adaylar üds veya kpds puanına bakılmaksızın üniversite tarafından yapılacak yabancı dil sınavına katılmak zorundadırlar. sınavı geçenlerin dosyaları 3 kişilik jüriye gönderilir ve onların vereceği görüş doğrultusunda kimin yüksek puan almasına bakılarak o kişi kadroya atanır. eğer yabancı dil sınavında kasten başarısız gösterildiğinize inanıyorsanız üniversiteye sınav kağıdınızın tekrar incelenmesi için dilekçe verin. eğer sonuç değişmez ise idare mahkemesine gidiniz. dosyanızın değerlendirilmesinde de kuşkunuz varsa idare mahkemesine gidiniz. fakat şunu da belişrteyim ki, zorla başladığınız bir üniversitede sizinle uğraşırlar ve sorun çıkartırlar. en uygunu anlaştığınız ve ihtiyacı olan üniversiteye baş vurmaktır.