-
Miras
Merhabalar değerli hukuki.net üyeleri.Yardımınıza ihtiyacın var.
Dedemden kalan biz ve tanımadığımız 3 ortaklı bir arsamız var.ortaklardan birisi 1990 lı yıllarda bankadan kredi çekmiş ve kendi payına düşen arsayı ipotek ettirmiş anladığım kadarıyla. Şimdilerde arsanın satılma durumu söz konusu.aklıma takılan soru bankanın ipotek ettiği 90 yılının ücreti günümüze göre güncel fiyatının ne kadar olduğunu nasıl nereden ögrenebilirim?ve ögrenmeye bankadan hak talep edebilir miyim? çünkü ona göre metrekare fiyatı belirlemek gerek.mesela ben anlaştığım diger hissedardan 100bin tl ye alıcam diyelim arsanın bir kısmını.geri kalan ortağın payını da almak için de izaleyi şuyu'ya vericem bankada olan hisse için.bankayla ben ihaleye girecem.ama banka derse ki ben bu kişiye 1990da kredi verdim.güncel borcu faiziyle beraber mesela 400bin tl.ama benim çıkabileceğim fiyat 200 bin tl ise banka 210 bine alır ve ben oradan zarar etme durumum olabilir. bilmem anlatabildim mi? :) yardımlarınızı bekliyorum,çok teşekkürler.....
-
Cevap: Yardım
yol gösterebilecek üyelerin yardımına ihtiyacım var.güncel borcu nereden öğrenebilirim?
-
Bankanın 3. şahısara bilgi ve belge vermesi kanunen mümkün değildir. Bunu yaparsa suç işlemiş olur. Ancak arsaya ortak olan kişiden yani bankaya borçlu olan kişiden rızası olursa öğrenebilirsiniz.
-
teşekkürler vakit ayırıp cevap verdiğiniz için.iyi geceler.