SMS ve telefonla tehdit ve hakaret
Merhaba,
Yaklaşık 5 ay önce beni terk eden kız arkadaşımla whatsapp yoluyla konuşmaya çalıştığımda "kıza(kızın adı geçiyor) bir daha mesaj atmıyorsun" diye SMS geldi. Kim olduğunu söylediğimde ismini söyledi, kızın eski sevgilisinin ismiydi(sanırım artık yeni sevgilisi). Bu kısım beni ilgilendirmiyor, adam devam etti: bu b.ku bir daha yemeye kalkarsan sonuçları farklı olacak, yakın zamanda beni tanıyacaksın, dersini vereceğim, karşıma çıkınca sana soracağım, sen böyle devam et yüz yüze görüşeceğiz, gibi tehditler saydı. Bir gün sonra ben imalı bir şekilde 'noldu' manasına gelecek bir mesaj atmamın ardından kendisi beni aradı. Defalarca "Hayatını s..eceğim" şeklinde tehditler savurduktan sonra açık adres sordu, vermeyince okulumu ve bölümümü bildiğini, gelip günümü göstereceğini söyledi.
Olay böyle. Bu durumda yapmam gerekenin savcılığa dilekçe yazmak olduğunu biliyorum.
SMS kayıtları duruyor telefonumda ancak bunları dilekçemle nasıl sunmam gerektiğini bilmiyorum. Ayrıca telefon konuşması hakkında, dilekçemdeki açıklamada konuşma saatini, kendi telefon numaramı, şüphelinin telefonun numarasını yazmam yeterli olacak mı? Numaranın kimin üzerine kayıtlı olduğunu bilmiyorum, SMS leri ben yazmadım derse ne olacak, o konuşan ben değildim derse ne olacak? Son olarak, dilekçemi sunduktan sonraki süreç hakkında ve ne kadar süreceği konusunda bilgilendirebilir misiniz?
Cevap: SMS ve telefonla tehdit ve hakaret
Telefonda söylediklerini isptlayamazsınız ama arama kayıtları vardır.
Siz olduğu gibi, mesajları da harfi harfine şikayet dilekçenize yazın.
Telefonunuzdan da mesajları silmeyin. Sizi çağırıp telefonunuza bakabilirler.
Cevap: SMS ve telefonla tehdit ve hakaret
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Telefonda söylediklerini isptlayamazsınız ama arama kayıtları vardır.
Siz olduğu gibi, mesajları da harfi harfine şikayet dilekçenize yazın.
Telefonunuzdan da mesajları silmeyin. Sizi çağırıp telefonunuza bakabilirler.
Şenol hocam telefon kayıtları BTK da 5 yıl saklanıyor diye duydum.Bu konuda kayıtlar mahkemeden istenebilir mi.Faka 5 yılt saklanıp saklanmadığı konusunda tam emin değilim.