-
Alkol ve boşanma
Merhabalar 2 ay once kocamın alkol problemi nedeni ile ki son 5 yıldır siddetli olarak devam edıyor evden ayrılmak zorunda kaldım eşim bir gun gel diyor aksamına alkol alınca senı oldurecegım demeye baslıyor eve donemıyorum bu durumda bosanmadan once yapabılcegım bır seyler var mı yasal yollardan tedavi olmasını saglıyabılirmiyım ki tedavi olmak istemıyor boyle bır problemı oldugunu kabul etmıyor ... boyle bır hakkım yoksa bosanma davası acarsam evi ben terkettıgım ıcın nafaka gıbı haklarımdan mahrum kalırmıyım tesekkur ederım....
-
Onu zorla tedavi ettiremezsiniz.
Evi terkiniz, haklı nedene dayalı olduğundan; herhangi bir hak kaybınız olmaz.
Bu nedene dayalı olarak (tüm anlatımınızla) açacağınız boşanma davasında, tedbiren nafaka bağlanmasını ve bunun iştirak nafakası olarak devamını talep edebilirsiniz.
Saygılarımla,
-
Cevapınız için tesekkur ederım bir sorum daha var .. acaba ben eve donersem eşimi evden uzaklastırılmasını saglıyabılrımyım ve hıc bır sosyal guvencem olmadıgı ıcın bu uzaklastırma suresınce maasından banada para baglanırmı cunku kırada otuyoruz ..
-
Mahkeme'ye başvurarak, eve yerleştirilmenizi (ve eşinizin uzaklaştırılmasını) talep edebilirsiniz; ama, maaşından size otomatikman bir pay bağlanmaz; Mahkeme, nafaka ödemesine hükmeder, siz de, herkes gibi icraya vererek, tahsil etmeye çalışırsınız.
Bu arada, muhakkak bir avukat yardımı almanız gerekliliğini önemle vurgularım.
Maddi durumunuz elverişli değilse; Baro'ya başvurabilirsiniz (avukat tayini için).
Saygılarımla,