-
Avukatlık bürosu
Merhabalar Avea ya olan borcumdan dolayı geçen yıl icra dosyası açıldı...geçen yıl kamuya girebilmek için yüksek bir puan aldım lakin darbe sebebiyle alımlar yapılmadı ve işsiz kaldım bugün avukatlık bürosundan birisi aradı ödemezseniz hacize başlicaz dediler ama haciz isteme süresi 1 yıl olduğu için bu süre geçti...sorularım şunlar olacak
1-haciz isteme süresi geçtikten sonra borcu yenilemeden haciz yapabilirler mi
2- üzerime hiç birşey Yok annem ile beraber yaşıyorum eve geldiklerinde bişey alabilirler mi
3-icra dairesine gidip mal beyanında bulunsam ve üzerime kayıtlı hiç birşeyin olmadığını beyan etsem yine de haciz işlemi yapabilirler mi
Şimdiden teşekkürler
-
Cevap: Avukatlık bürosu
Ev eşyası haczi için adınıza atfedilen ve itirazınız olmayan bir borç olması ve sistemde adınıza kayıtlı bir ikamet olması yeterli.
O adresteki eşyaların size ait olup oolmadığının , haczedilebilecek eşya olup olmadığının, borcun bir kısmı ödemiş olmanızın veya mal bildiriminde bulunmuş olmanızın, haczi engelleme durumu yoktur.
Borçta zaman aşımı 10 yıl, yani 10 yıl boyunca herhangi bir anda icra kanalıyla tahsil yolunu deneyebilirler. Her takip işlemi de 10 yıllık zaman aşımını baştan başlatır.
İkamet adresinizde bulunan eşyanın size ait olduğu kabul edilerek, haczi yasalarca mümkün kılınan eşya haczi yapılabilir. Eşyanın size değil de kendisine ait olduğunu belgeyle ıspatlayan ilgilisi o eşyanın haczini durdurabilir veya sonrasında icra dairesine belgeyi sunarak o eşya üzerindeki haczi kaldırılmasını sağlayabilir.