Danıştay bozma ve geriye dönük maaşlar ile ilgili.
Atama iptal davasını yerel mahkemede kaybettikten sonra Danıştayda Oy birliği ile Hukuka aykırılık gerekçesi ile kazandım.
Yerel mahkeme henüz kararı vermeden atamamı yaptılar ve görevime başladım.
geriye dönük maaşlarım için dilekçe verdim kuruma bu aşamadan sonra ne yapmam gerekli. Kurum otomatik tüm maaşlarımı yatırır mı.
başkaca birşey olur mu bilgisi olan arkadaşlar cevap verirse çok mutlu olurum.
Cevap: Danıştay bozma ve geriye dönük maaşlar ile ilgili.
Kuruma verdiğim "Anayasanın 125.maddesinin idare mağduriyeti gidermek zorundadır" ibaresinin bildirildiği maaşlarımın iadesi dilekçesini sundum lakin 32 gün oldu aradığımda bakanlık hala değerlendirme de olduğunu söylüyor.
sizin görüşleriniz nedir davaya gerek bırakır mı idare.
Alıntı:
ogzdmrl rumuzlu üyeden alıntı
atama iptal davasını yerel mahkemede kaybettikten sonra danıştayda oy birliği ile hukuka aykırılık gerekçesi ile kazandım.
Yerel mahkeme henüz kararı vermeden atamamı yaptılar ve görevime başladım.
Geriye dönük maaşlarım için dilekçe verdim kuruma bu aşamadan sonra ne yapmam gerekli. Kurum otomatik tüm maaşlarımı yatırır mı.
Başkaca birşey olur mu bilgisi olan arkadaşlar cevap verirse çok mutlu olurum.
yerel mahkeme kararinda direnirse ne olur? Daha da karmaşik yapalim. Kararinda direnirse ve karar aleyhinize bozulursa tekrar mi eski yere atamaniz yapilacak?
Bunun bir sonu yokmu yani. çünkü genellikle idare her zaman sonuna kadar zorlar. Hakli da olsa haksiz da olsa...maalesef gerçek bu...
Alıntı:
bagerhk rumuzlu üyeden alıntı
yerel mahkeme kararinda direnirse ne olur? Daha da karmaşik yapalim. Kararinda direnirse ve karar aleyhinize bozulursa tekrar mi eski yere atamaniz yapilacak?
Bunun bir sonu yokmu yani. çünkü genellikle idare her zaman sonuna kadar zorlar. Hakli da olsa haksiz da olsa...maalesef gerçek bu...
Açıkcası ne demek istediğinizi anlamadım ,
ben arşiv araştırması olumsuz nedeni ile elenipde göreve geri döndüm.
Danıştayın Oy birliği ve açıkça hukuka aykırı olarak bozduğu bir karara " 1 oy ile kaybettiğim idare mahkemesi direnir ve oy birliği ile beni haklı gören heyet düşüncesinden vazgeçerse bu çok daha karmaşık birşey olur "
Bunun haricinde benim sorum
ben atamam yapılana kadar 30 ay açıkta bekledim ve bu süreçteki maaşlarımı danıştay kararını ve anayasanın 125.maddesini öne sürerek talep ettim. bu süreçte beni bekletirler mi merakım bu yöndedir.
bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olursa cok sevınırım
Merhaba,
Bende danıştayda davayı karar düzeltmeyle beraber kazandım. Seni ne kadar sürede göreve başlattılar.