Şahsi icra dosyalarımın kuracak olduğum şirkete etkisi olur mu
Merhaba; sıkıntılı bazı durumlar nedeni ile birkac banka hakkımda icra takibi başlattı ve su an Çalışmadığım için herhangi bir ödeme yapamiyorum.. Fakat devlet teşviği ile küçük bir cafe açıp geçimimi sağlamayı ve borclarimi ödemeyi amaçlıyorum. Acaba kişisel borç ve icra dosyalarim nedeni ile kurqcagim limited şirkete haciz gelir mi hesaplara el konulabilir mi cafe için gerekli alet makine mobilya gibi şeyler haczedilir mi. Şimdiden tesekkur ederim cevaplariniz için.
Cevap: Şahsi icra dosyalarımın kuracak olduğum şirkete etkisi olur mu
Şirketteki hisselerinize haciz gelebilir şirketin tasfiyesi istenebilir.
Peki bu şekilde bir el koyma ve tasfiye beni tamamen ödeme güçlüğüne sevk etmeyecek mi. Kazancimla ödeme planı oluşturup borcu ödemek varken küçük bir firmayı tasfiyeye zorlamanın mantığı nedir yada bizi bu durumda koruyacak bir inisiyatif yokmudur
- - - Updated - - -
Peki bu şekilde bir el koyma ve tasfiye beni tamamen ödeme güçlüğüne sevk etmeyecek mi. Kazancimla ödeme planı oluşturup borcu ödemek varken küçük bir firmayı tasfiyeye zorlamanın mantığı nedir yada bizi bu durumda koruyacak bir inisiyatif yokmudur
Hisseleriniz haczedilince hemen satılmıyor tabi belirttiğiniz gibi alacaklı tarafla anlaşıp kazancınızla ödeme planı oluşturup borcu ödeme imkanınız olabilir.
Kusura bakmayın son bir soru. Bu süreçte şahıs şirketi yada limited şirket olmasinin bu süreç üzerinde bir etkisi varmıdır. Kısa vadede bu şekilde bir bozgun olmazsa zaten borclarimi ödeme istegindeyim. Amacım gelir elde edip ödeme yapabilecek duruma gelmek.
Şahıs şirketi şahıstır malı neyi varsa her şey haczedilir Limited şirket mallarına hemen el atılamaz.