Boşanma davam neden ret edilmiş olabilir?
Şiddetli geçimsizlik ve sadakatsizlik üzerine açtığım ve eşimin aile ahlakına aykırı şekilde başka kişilerle yoğun telefon görüşmeleri de davada delil olarak sunulmasına rağmen hakim hem benim hem eşimin açmış olduğu karşı davayı reddetti.
Ret sebebi ne olabilir?Hakime şahsen ulaşmak mümkün mü?
Cevap: Boşanma davam neden ret edilmiş olabilir?
Ret sebebini bi kaç hafta sonra gerekçeli karar yazılınca öğrenebilirsiniz, hakime şahsen ulaşmanız mümkün değil ulaşsanız da bilgi almanız mümkün değildir.
Ret gerekçesi en genel anlamda "diğer eşin boşanmaya neden olacak kusurunun ispatlanamaması"dır.
Gerekçeli kararda detaylarını bulabilirsiniz.
Sizin açınızdan kesin olan bir şey hukuki anlamda ispat sayılmayabilir.
İstinafa başvurmak yerine, kararı kesinleştirmekte ve anlaşmalı boşanmayı tercih etmekte fayda var.
Anlaşmalı boşanma olmazsa üç yıl fiili ayrılığa dayanarak boşanma için süre başlamış olur.
İstinaf ve temyiz büyük ihtimalle sonucu değiştirmez ve bu yollara başvurmak kararın kesinleşmesini boş yere uzatacaktır.
Ne kadar süre evli Kaldınız?
Alıntı:
muratmurat1 rumuzlu üyeden alıntı
Ne kadar süre evli Kaldınız?
Teşekkürler.
Sıkıntılı 2 yıl birlikte 1 yılı ayrı olmak üzere 3 yıl.Görüşme kayıtları çıktıktan sonra eşim tazminat korkusuna düştü.Açıkcası merak ettiğim bu ret kararında başka koşulların etkili olup olmadığı.Mesela eşim hakime ulaşmış olabilir mi?Kesinlikle rüşvet ve benzeri ima etmiyorum, hakime ağlamak, yalvarmak gibi durumlardan bahsediyorum.
Bildiğim kadarıyla telefon görüşmelerinde arama saati ve süresi önemli, bu koşulların karşılanmasına ve ben flört olaylarını davamda beyan etmeme rağmen ret edilmesi kafa karıştırdı.
Benim eşime güvenim sıfır olmuşken hakim bizim tekrar barışacağımızı mı düşünüyor?
Kararı Temyiz etmeyi düşündünüzmü?
Alıntı:
muratmurat1 rumuzlu üyeden alıntı
Kararı Temyiz etmeyi düşündünüzmü?
Nihai karardan sonra düşünüyorum.