Cevap: kısa süren evlilik
Mal varlığı değilde belgelenebilecek gelir kaynağı var mı? Eşit kusur gibi görünüyor bu lehinize değil.
Gelir kaynagi olarak oda calisiyor su an calisma geliri hemen hemen benimle ayni durumda su an nafaka alamayacagini ama issiz kaldiginda nafaka talep edecegini soyluyor. Simdi ben bu kadina omur boyu nafaka odemek zorundamiyim?
Aslında şuda var bahsini ettiğimiz yoksulluk nafakasıdır. Yani boşanma halinde yoksulluğa düşecek kişi bunu hak eder. Şu halde boşanınca evinden olup yoksulluğa düşecek sensin. Bence bi avukata danış nafaka alırım diyen eşinden nafaka alma şansın bile var.
Ayrıca İşten kendi isteğiyle ayrılan eş nafaka alamaz.
Boşanma Davası sürdüğü sürece Tedbir Nafakasını ödersiniz .Tedbir Nafakasında Kusur aranmaz
Eşit Kusur veya Kusurlu iseniz Yoksulluk Nafakası alır.
Mal varlığı evlenmeden önce ise hak talep edemezsiniz.
Çocukların Velayetini Annede ve Babalarından Nafaka Alıyorsa Çocuklara Nafaka ödemezsiniz.
Bir Yıl içinde Nafaka Talep edebilir.
Tazminat alması için Kusurun sizden az olması lazım.
Ben de bu sekilde dusunuyorum su an zaten ayri yasiyorum. Avukat tutacak gucum olmadigi icin hukuki anlamda gucsuz kaliyorum. Benim nafaka talep edebilmem icin davayi kendim acip davadan kusursuz veya az kusurlu cikmam gerektigi soyleniyor. Benim amacim zaten nafaka tazminat degil bir an once zararsiz bosanmak 2 haftalik bir evlilik icin bu kadina omur boyu nafaka odemek istemiyorum. Tek istegim bu bakalim gidisat neyi gosterecek.
- - - Updated - - -
Alıntı:
muratmurat1 rumuzlu üyeden alıntı
Boşanma Davası sürdüğü sürece Tedbir Nafakasını ödersiniz .Tedbir Nafakasında Kusur aranmaz
Eşit Kusur veya Kusurlu iseniz Yoksulluk Nafakası alır.
Mal varlığı evlenmeden önce ise hak talep edemezsiniz.
Çocukların Velayetini Annede ve Babalarından Nafaka Alıyorsa Çocuklara Nafaka ödemezsiniz.
Bir Yıl içinde Nafaka Talep edebilir.
Tazminat alması için Kusurun sizden az olması lazım.
murat bey şimdi çocuklar konusu öz babaları ben olmadığım için benimle ilgili bir konu değil tedbir nafakası ve yoksulluk nafakası alabilmesi için yoksul olması gerekmez mi ? kendine ait bir evde oturmakta mal varlığı evlilikten önce talep etme gibi bir düşüncem zaten olamaz ama mal varlığını yoksul olmadığını göstermek için söyledim benimle aynı statüde hemen hemen aynı gelirle ssklı olarak bir işte çalışmakta yinede nafaka talep edebilirmi ? görüşleriniz için teşekkür ederim...