Trafik Kazası :( Lütfen bi akıl verin
Arkadaşlar kuzenime ait bir motor ile ist. tem e5 yolunda gider iken önüme su sattığını söyleyen yaya bir şahıs atladı kaza oluştu motordan çok kötü bir şekilde düştüm tekrar kalktım ayağa yanına gittim iyi olduğunu ambulans polis istemediğini tersleyerek söyledi git başımdan dedi bende her ihtimale karşı kimlik bilgilerimi tel. no mu bıraktım yanında duran başka bi adama ondan sonra bindim motora gittim aradan 1.5 ay geçti meğer bu adamın orada ayağı kırılmış ya sıcağına hissetmedi yada suçlu olduğunu bildiği için böyle birşey yaptı. Polis gelmiş ambulans gelmiş adamı götürmüşler ayağına dışarıdan platin takılmış(kalıcı değil). Sonra ben karakola gittim ifademi verdim ama şöyle bir sıkıntı var bindiğim aracın trafik sigortasının olmadığını kaza yaptığım adamın güvence hesabına başvurduğunu ve trafik raporunu tutan polis beni firari olarak göstermiş Kaza da bana 47-1d suçunu Ayağı kırık olan şahısa 68-1c suçunu yazmış ben adamın kendisine ulaştım evine gittim benden 15 bin lira para istedi davadan vazgeçmek için açılan davada taksirli yaralama Şahısın kendi şahsi sigortasından ayak ameliyatı yaptırılmıştır ve maaşınıda almaktadır ne yapacağımı şaşırdım güvence hesabını arıyorum benden şahsın ayak kırık durumuna mahkemeye göre para tahsil ediceklerini söylüyorlar şahıs 3 Ay kadar evde yatmış olacak mart ayında ayağındaki platin sökülecek dosya şuan hala karakolda savcıya gitmedi şahısın istediği parayı verebilecek gücümde yok Mahkemeye gitmeli miyim yoksa şahsı ikna edip şikayetini geri mi aldırmalıyım birde şöyle bi olay var bende sürücü sertifikası vardı fakat ehliyete dönüşmemişti o tarihte ne yapacağımı şaşırdım birde güvence hesabı benim %25 tali kusurlu Şahsın %75 Asli kusurlu olduğunu söyledi nolur yardımcı olun bi akıl verin bana teşekkür ederim.
Cevap: Trafik Kazası :( Lütfen bi akıl verin
Öncelikle Geçmiş olsun
TEM yolunda Yayanın çıkmasından dolayı Yaya suçludur görüşündeyim.Eğer %25 Tali kusurlu iseniz Sizde ondan Davacı olun
Burda anlattıklarınızı Mahkemede de anlatın.
Cevap: Trafik Kazası :( Lütfen bi akıl verin
Çok Teşekkür Ederim zamanınızı ayırıp yazdıklarınız İçin
Güvence hesabının bana söylediği şey %25 tali kusurlusunuz dedi Fakat benim korktuğum şey
SSK ve Güvence hesabı buralardan bana adamın ameliyat masraflarını platin ücretlerini almak için dava açarlar mı?
Açarlarsa çok büyük miktarlar çıkar mı? Onu tam olarak cevaplayabilirseniz sevinirim çünki platinler pahalı ürünlermiş.
Burada ödeme şeklinden kim sorumlu olur ?
Ve Son olarak ben Polise ifadeyi verirken uzlaşmayı kabul ediyorum dedim hala davacı olabilir miyim?
Tekrar Teşekkür Ederim.