Avukat olmayana vekalet verilebilir mi?
Vefat eden dedemin köyde arsası var.6 kardeş'den 3 avukat olmayan birine vekalet vermiş.Yani o öyle diyor onların adına konuşuyorum diyor.Yasal olarak geçerli muhattap sayılır mı?
Cevap: Avukat olmayana vekalet verilebilir mi?
Dava açmak, açılan davayı takip etmek ve icra takibi gibi işlemler için sadece avukata vekalet verilir.
Ancak gayrimenkul satışı, trafik tescil, bankaya para yatırma/çekme, vs. gibi avukatın takip tekeli dışında kalan işlemler için herkes vekil tayin edilebilir.
Alıntı:
Stj.Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
Dava açmak, açılan davayı takip etmek ve icra takibi gibi işlemler için sadece avukata vekalet verilir.
Ancak gayrimenkul satışı, trafik tescil, bankaya para yatırma/çekme, vs. gibi avukatın takip tekeli dışında kalan işlemler için herkes vekil tayin edilebilir.
Peki birine kendi adına avukat tutsun diye vekalet verilebilinir mi?
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Peki birine kendi adına avukat tutsun diye vekalet verilebilinir mi?
Soruyu başkasına sorumuşsunuz ama kendi görüşümü yazayım: Bence verilemez. Çünkü vekaletin sınırı durduk yere genişlememeli bu tür bir yetki demek yetkinin kendisinden aldığı yetkiyle sınırını genişletmesi demek :D
Alıntı:
borsaci_b rumuzlu üyeden alıntı
Soruyu başkasına sorumuşsunuz ama kendi görüşümü yazayım: Bence verilemez. Çünkü vekaletin sınırı durduk yere genişlememeli bu tür bir yetki demek yetkinin kendisinden aldığı yetkiyle sınırını genişletmesi demek :D
Verilebilir :)
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Verilebilir :)
O gün öyle düşünüyordum ama bugün yeni avukatı araması için eski avukatıma yetki verince düşüncem değişti bu konuyu hatırladım ve siz cevabı yazmışsınız zaten :)