Mahkemenin verdiği görevsizlik kararı hakkında...
Mahkeme duruşmamda 6100 sayılı HMK'nin 114/1 115/2 maddeleri geregince görevsizlik kararı verdi.
Karar kesinlestiğinde ve talep halinde dosyanin ilgili nobetci sulh hukuk mahkemesine gonderilecegini belirtti.
Son satırda davacı ve davalınin yüzlerine karşı gerekçeli kararın tebliğinden itibaren 2 hafta içinde, istinaf yolu açık olmak üzere verilen karar açıklanıp usulün anlatıldı. 07.12.2017
Şimdi anlamadığım noktalar.
1- gerekceli kararin yuzlerine karsi tebliginden itibaren 2 hafta icinde diyor, bir ust satırda karar kesinlestiginde diyor burada bir ikilemde kaldim.
2- Direkt dilekce yazarak dosyanin nobetci mahkemeye gonderilmesini mi talep etmeliyim? Buradaki istinaf yolu acik ne demek anlayamadim.
Bu iki konuda yardimci olabilirseniz cok sevinirim herkese iyi calismalar.
Cevap: Mahkemenin verdiği görevsizlik kararı hakkında...
Davalı veya davacının kendilerine karar tebliğ edildikten sonra 15 gün istinaf süresi vardır. Her iki taraf için de süre dolduğu halde istinaf yoluna başvurulmazsa karar kesinleşir.
Mahkeme ben görevsizim, görevli olan sulh hukuk demiş ama siz veya varsa karşı taraf görevli mahkemenin bu kararı veren mahkeme olduğunda ısrar ederek istinaf yoluna başvurabilirsiniz.
İstinaf yoluna başvurudan feragat dilekçesi vererek kararın kesinleşmesini hızlandırabilirsiniz.
Ama karşı taraf da bunu yapmazsa bunun çok büyük bir faydası olmaz.
Karar kesinleşince sulh hukuk mahkemesine gönderilmek üzere talepte bulunacaksınız.
Cevap: Mahkemenin verdiği görevsizlik kararı hakkında...
Alıntı:
Yusuf Selçuk ATEŞKAN rumuzlu üyeden alıntı
Davalı veya davacının kendilerine karar tebliğ edildikten sonra 15 gün istinaf süresi vardır. Her iki taraf için de süre dolduğu halde istinaf yoluna başvurulmazsa karar kesinleşir.
Mahkeme ben görevsizim, görevli olan sulh hukuk demiş ama siz veya varsa karşı taraf görevli mahkemenin bu kararı veren mahkeme olduğunda ısrar ederek istinaf yoluna başvurabilirsiniz.
İstinaf yoluna başvurudan feragat dilekçesi vererek kararın kesinleşmesini hızlandırabilirsiniz.
Ama karşı taraf da bunu yapmazsa bunun çok büyük bir faydası olmaz.
Karar kesinleşince sulh hukuk mahkemesine gönderilmek üzere talepte bulunacaksınız.
Cevap için çok teşekkürler gayet net ve açık bir şekilde anladım. Allah razı olsun yusuf bey iyi çalışmalar...