Cevap: Danıştay KARAR Düzeltme
Arkadaşlar tek bir yorum Lütfen...
herkese selam arkadaşlar bari yorum yok;
Karar düzletme danıştay'a gelişinden itibaren ne kadar zamanda sonuçlanıyor.Dosya esastan mı görüşülüyor.
Alıntı:
yuksel55 rumuzlu üyeden alıntı
herkese selam arkadaşlar bari yorum yok;
Karar düzletme danıştay'a gelişinden itibaren ne kadar zamanda sonuçlanıyor.Dosya esastan mı görüşülüyor.
Genel olarak bilmiyorum o kadar tecrübem yok ama benim davayı karşı taraf galiba haziranda götürdü karar düzeltmeye şu ana kadar hiç hareket yok.
selamlar arkadaslar benimde bir tane davam var danıştayda karar düzeltme talebi ile ilgili ama halen bir karar yok sistemden nasıl öğrenebilirim birde bu karar düzeltem talebi ne kadar sürede sonuçlanıyor lütfen yardımcı olun.
danıştayın web sitesinden öğrenebilirsiniz.Yerel mahkeme bilgileriyle yada yeni almış olduğu esas numarası ile
iyi günler,
memur disiplin cezası için idari mahkemeye başvurdum. davayı idari mahkemede kaybettim.Bunun üzerine danıştaya temiyze gittim, danıştay; idari mahkemenin kararını bozma kararı aldı. Danıştayın bu kararına davalı idare(kurum) karar düzeltme dilekçesi verdi. Karar düzeltme de danıştay tarafından red edildi.
Benim sorum; Danıştayın davalı kurumun karar düzeltme talabini red etmesinden sonra
1. idari mahkeme kendi kararında ısrar eder mi.
2.yoksa karar düzeltme reddi taraflara tebliğ edilince dava kesinleşmidir. Bu son aşamamıdır
teşekkürler.
Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, Ceza hukuku ile idare hukuku ilkeleri biraz farklıdır. ceza hukuku açısından suç olmayan bir eylem idare hukukunda yer değiştirmeyi gerektirebilir. O nedenle atama işlemiyle ilgili olarak davayı kaybetmeniz diğer davaları kazanmanızla çelişmeyebilir. Ancak yine de dosya özelinde atanmayı gerektiren bir durum var mı ona bakmak gerekir tabii ki. Hukukta 2x2=4 diye birşey yok.
Öte yandan, karar düzeltme talebiniz 6 ay ile 1 yıl içerisinde karara bağlanır. İlgili Dairenin iş yüküne göre değişebilir. Karar düzeltme incelemesi temyiz incelemesine göre daha yüzeyseldir. Çok farklı bir durum ortaya çıkmazsa talebinizin reddedilmesi yüksek ihtimaldir. Bu aşamada yapmanız gereken mahkemenin RET gerekçesini çürütmek ve atanma koşullarının bulunmadığını ortaya koymaktır.
- - - Updated - - -
Danıştay'ın bu kararından sonra dosya mahkemeye gider. Mahkeme kararında ısrar edebileceği gibi, Danıştay kararına uyabilir. Dosyasına göre değişir ancak bu davalarda ısrar oranı %2-3 tür. Mahkemenin vereceği karardan sonra tekrar temyiz aşaması olacaktır.
- - - Updated - - -
Alıntı:
atikozkan rumuzlu üyeden alıntı
iyi günler,
memur disiplin cezası için idari mahkemeye başvurdum. davayı idari mahkemede kaybettim.Bunun üzerine danıştaya temiyze gittim, danıştay; idari mahkemenin kararını bozma kararı aldı. Danıştayın bu kararına davalı idare(kurum) karar düzeltme dilekçesi verdi. Karar düzeltme de danıştay tarafından red edildi.
Benim sorum; Danıştayın davalı kurumun karar düzeltme talabini red etmesinden sonra
1. idari mahkeme kendi kararında ısrar eder mi.
2.yoksa karar düzeltme reddi taraflara tebliğ edilince dava kesinleşmidir. Bu son aşamamıdır
teşekkürler.
Danıştay'ın bu kararından sonra dosya mahkemeye gider. Mahkeme kararında ısrar edebileceği gibi, Danıştay kararına uyabilir. Dosyasına göre değişir ancak bu davalarda ısrar oranı %2-3 tür. Mahkemenin vereceği karardan sonra tekrar temyiz aşaması olacaktır.
Mahkeme kararında ısrar etmeyip de; danışatayın karar düzeltme red kararına uyarsa, dava bitiyor mu
Alıntı:
atikozkan rumuzlu üyeden alıntı
Mahkeme kararında ısrar etmeyip de; danışatayın karar düzeltme red kararına uyarsa, dava bitiyor mu
O durumda bozmaya uyma kararı verecektir. Bu karar da temyiz edilebilir.