Suçlu kim, mağdur kim,masrafları kim karşılamak zorunda.
Afyon da üniversite okumaktayım, iki arkadaş evde kalıyoruz, malum Ev kiralık,bina daha yeni,eve ilk oturunda biziz.2016 ekim ayından beri evdeyim,afyonu bilenler bilir, -20 lere inen bi hava sıcaklığı var bu aylarda, malum sömestr tatilinden dolayı memleketteyiz,Ev Sahibi aradı ve alt komşunun tavanından su sızdığını söyledi,çilingir çağırdı kapıyı açtırdı kombi patlamış, önlem almıştık aslında, kombinin çağrı Merkezinden aldığım bilgi doğrultusunda peteklerdeki suyu boşalttım, kombi zarar görmesin diye, o halde yinede patlamış,sorun şu, kombiyi balkona koymuş mütahit, cam balkon olmasına rağmen balkon çok soğuk oluyor ve kombi patlamış, balkonunda gideri tıkalıymış inşaat kalıntılarıyla, bilmiyorduk,kombinin 500 tl gibi bi masrafı var ve alt komşunun alçıpanları tavanı parkeleri mafolmuş durum da,yenilenmesi gerekiyor. mütahit ayrıca Ev Sahibimiz şuanda.araştırmalarıma göre de kombinin kullanım kitapçığında balkona kurulması uygun değildir gibi bir ibare var. Ev Sahibi tüm masrafları bize ödettirmek istiyor.daha önce böyle durumları karşılaşan yada bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.forumda yeniyim umarım konuyu doğru yere açmışımdır
Cevap: Suçlu kim, mağdur kim,masrafları kim karşılamak zorunda.
Kusur sizde değilse tartışmayın Ev Sahibine söyleyin Mahkemeye versin Mahkeme kusurlu görürse bu Masrafları ödeyeceğinizi belirtin.