İnternet alışverişi mağduriyeti
16.12.2016da bı internet sitesinden babama ve bana ait farklı kartlarla yaklaşık 45.000 tllik alışverişim oldu.satici yaklaşık 15 gün sonra aradığımda işlemlerin kendi bankası tarafından şüpheli göründüğünü ve güvenlik nedeniyle ürünü yollamayacagini siparişin iptal olacağını söyledi.yaklasik 2 hafta iptal edilmesi için bekledim arada sürekli aradım ama iptal sürecini hızlandırmak için.sonunda bankaya harcama itirazında bulunun dendi.bulundum dün bankalardan biri olumsuz dönüş yaptı.bankadan açıklama istediğimde de siz ödeme yapıp karşılığında ürün alamamissiniz bunun için saticiyla muhatap olmanız lazım yanıtını aldım.2 ay geçti belki 100 kez satıcıyı aradım hep ben aradım 1 kez bile kendileri dönüş yapmadı sıkıldım artik.simdi satıcıyı dolandırıcılık suçundan şikayet etmek istiyorum,izlediğim yol doğru mudur
Cevap: İnternet alışverişi mağduriyeti
Banka size yanlış bilgi veriyor. Visa ve Mastercard, parası ödenen ürünün teslim edilmemiş olmasını chargeback sebebi olarak görüyor. BDDK ya da TBB'ye başvurabilirsiniz. Bankaya da işlemlere başlamazlarsa Visa ve MC'ye şikayet edeceğinizi söyleyin.